Skip to main content

Ιερουσαλήμ: Αυτοκίνητο παρέσυρε πολίτες – 3 ελαφρά τραυματίες

Φωτ. αρχείου REUTERS/Ammar Awad

Για «τρομοκρατική επίθεση» μιλούν οι Αρχές

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά όταν αυτοκίνητο παρέσυρε πεζούς σε 2 διαφορετικά σημεία στην Ιερουσαλήμ. Οι δύο φερόμενοι ως δράστες συνελήφθησαν μετά από σύντομο ανθρωποκυνηγητό.

Ένα αυτοσχέδιο υποπολυβόλο που βρέθηκε σε ένα σημείο μαρτυρούσε τη θανατηφόρα τροπή που θα μπορούσε να είχε πάρει η επίθεση αν το όπλο δεν είχε προφανώς μπλοκάρει, όπως τουλάχιστον σημειώνει το ισραηλινό μέσο The Times of Israel.

«Δύο τρομοκράτες διέφυγαν από το σημείο με τα πόδια και στη διαδρομή της φυγής τους βρέθηκε ένα αυτοσχέδιο όπλο τύπου ‘Carlo'”, υποπολυβόλο που κατασκευάζουν ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις», ανέφερε σε μια ανακοίνωση εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Εικόνες από κάμερες κλειστού κυκλώματος δείχνουν ένα λευκό Toyota να παρεκκλίνει από την πορεία του και να πέφτει πάνω σε μια ομάδα ανθρώπων στο πεζοδρόμιο σε μία στροφή προτού ολοκληρώσει την πορεία του πάνω σε σταθμευμένο αυτοκίνητο. Δύο νεαροί άνδρες βγαίνουν τότε από το αυτοκίνητο, με τα όπλα στο χέρι, και φαίνεται να προσπαθούν, χωρίς επιτυχία, να ανοίξουν πυρ.

Η υπηρεσία ασθενοφόρων Magen David Adom ανέφερε ότι παρέλαβε και μετέφερε στο νοσοκομείο δύο νεαρούς άνδρες ηλικίας 18 και 22 ετών που υπέστησαν ελαφρά τραύματα από την επίθεση αυτή.

Οι αρχές μιλούν για «τρομοκρατική επίθεση».

Η υπηρεσία πρώτων βοηθειών είπε ότι περιέθαλψε δύο άτομα που χτυπήθηκαν από το ίδιο αυτοκίνητο, πρώτα στην οδό Tchelet Mordechai και στην κοντινή οδό Yirmiyahu στη συνοικία Romema. Και τα δύο ήταν σε καλή κατάσταση. Ένα τρίτο άτομο τραυματίστηκε επίσης ελαφρά, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το ιατρικό κέντρο Shaare Zedek στην Ιερουσαλήμ ανέφερε ότι περιθάλπει έναν 21χρονο άνδρα και ένα 15χρονο αγόρι με ελαφρά τραύματα.

Με πληροφορίες από Times of Israel