Skip to main content

Ντ. Κάμερον: «Είναι σαφές ότι το Ισραήλ παίρνει την απόφαση να δράσει»

Τι δήλωσε ο Βρετανός ΥΠΕΞ από το Ισραήλ

«Το Ισραήλ αποφασίζει να δράσει μετά την επίθεση στο Ιράν», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον, μιλώντας κατά την επίσκεψή του στο Ισραήλ για να συναντήσει σημαντικά κυβερνητικά στελέχη.

Επιπλέον, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι «είναι “σαφές” ότι το Ισραήλ παίρνει την απόφαση να δράσει. Να το κάνουν με τρόπο που να συμβάλλει όσο το δυνατόν λιγότερο στην κλιμάκωση της κατάστασης».

«Ο τρόπος που θα απαντήσει το Ισραήλ θα είναι έξυπνος και σκληρός»

«Ελπίζουμε να το πράξουν με τρόπο που θα συμβάλει όσο το δυνατόν λιγότερο στην κλιμάκωση του φαινομένου – και με τρόπο που, όπως είπα χθες, θα είναι έξυπνος αλλά και σκληρός», πρόσθεσε.

Το Ισραήλ δεν έχει ακόμη απαντήσει στην ιρανική επίθεση, κατά την οποία σημειώθηκε καταιγισμός πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών με στόχο το Ισραήλ.

Το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο της χώρας μελετά την απάντησή του, αλλά ο Κάμερον ήταν μεταξύ εκείνων που προέτρεψαν το Ισραήλ να επιδείξει αυτοσυγκράτηση.

Τετ α τετ Κάμερον-Νετανιάχου

Κατά την παραμονή του στο Ισραήλ, ο Κάμερον αναμένεται να συναντηθεί με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον ισραηλινό ομόλογό του Ισραέλ Κατζ.

Ο Κάμερον συναντήθηκε το πρωί της Τετάρτης με τον πρόεδρο του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζογκ.