Skip to main content

«Ντεμπούτο» του Όλαφ Σολτς στο TikTok: «Δεν θα χορέψω, το υπόσχομαι»

EPA/CLEMENS BILAN

Στόχος να αυξήσει την απήχησή του στους νέους

Στο «κλαμπ» των ηγετών της Δύσης που άνοιξαν λογαριασμό στο TikTok, παραμερίζοντας τις ανησυχίες για θέματα ασφαλείας και χρησιμοποιούν αυτή την κινεζικής ιδιοκτησίας πλατφόρμα, μπήκε από σήμερα ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς. «Δεν θα χορέψω. Το υπόσχομαι #TikTok» έγραψε ο Σολτς σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X.

Η πρώτη του ανάρτηση στο TikTok, την οποία έκανε από τον νέο του λογαριασμό TeamBundeskanzler (Ομάδα Καγκελαρίου) είναι ένα βίντεο με μουσική υπόκρουση από φαγκότο που δείχνει αρχικά έναν χαρτοφύλακα πάνω σε έναν καναπέ. Στη συνέχεια ο φακός στρέφεται στον Γερμανό καγκελάριο που κάθεται στο γραφείο του.

@teambundeskanzler

Wir sind genauso überrascht wie ihr! (Und ja, der Bundeskanzler ist jetzt wirklich auf TikTok) #Bundeskanzler #Kanzler #OlafScholz

♬ The Funny Bassoon – Eitan Epstein Music

Η παρουσία του Σολτς στο TikTok στοχεύει κυρίως στους νέους, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Τύπου διευρύνει το εύρος των πληροφοριών του για πολίτες που όλο και περισσότερο χρησιμοποιούν το TikTok για να πληροφορούνται για την πολιτική και να συζητούν γι’αυτά τα θέματα», ανέφερε ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέφεν Χεμπεστράιτ.

Μέχρι νωρίς το απόγευμα ο λογαριασμός του Σολτς είχε συγκεντρώσει περίπου 3.400 ακολούθους, απέχοντας πάντως πολύ από τις 411.000 και πλέον που καυχιέται ότι διαθέτει το ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD), το οποίο είναι πολύ ενεργό στην πλατφόρμα.