Skip to main content

ΗΠΑ: Σκύλος που αναζητείτο επί 9 μήνες βρέθηκε 3.200 χλμ. μακριά από το σπίτι του

«Πώς έφτασε εδώ - αυτή είναι μια ιστορία που μόνο η Μίσκα ξέρει» δήλωσε η κτηνίατρος που την εξέτασε

Σχεδόν εννέα μήνες έπειτα από την εξαφάνισή του από την Καλιφόρνια, ένας σκύλος εντοπίστηκε στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ, περισσότερα από 3.200 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του.

Η Μίσκα, ράτσας τεριέ, είχε χαθεί τον Ιούλιο από το σπίτι της στο Σαν Ντιέγκο, κοντά στα σύνορα με το Μεξικό. Εννέα μήνες αργότερα, εντοπίστηκε στο Χάρπερ Γουντς, στα προάστια του Ντιτρόιτ, κοντά στα σύνορα με τον Καναδά.

Πώς βρέθηκε

Σύμφωνα με τον Guardian, κάτοικος της περιοχής ενημέρωσε τις αρχές στα τέλη Μαρτίου, διακρίνοντας έναν αδέσποτο σκύλο να περιφέρεται στη γειτονιά του. Αστυνομικοί μετέφεραν τον σκύλο σε τοπικό καταφύγιο ζώων, με τη Μίσκα να αναγνωρίζεται χάρη στο ηλεκτρονικό τσιπάκι που έφερε. Οι αρχές επικοινώνησαν με τους κηδεμόνες του σκύλου, οι οποίοι έσπευσαν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν στο Μίσιγκαν, για να παραλάβουν την αγαπημένη τους Μίσκα.

Προς το παρόν δεν έχει εξακριβωθεί πώς η Μίσκα κατάφερε να διανύσει όλη αυτήν την απόσταση. Δημοσιεύοντας φωτογραφίες από την επανένωση, το καταφύγιο ζώων Grosse Pointe Animal Adoption Society (GPAAS) έκανε λόγο για ιστορία που θα μπορούσε να γίνει ταινία στο Χόλιγουντ.

«Όποιος την είχε, την πρόσεχε καλά»

Η κτηνίατρος Νάνσι Πίλσμπουρι, η οποία εξέτασε τον ηλικίας τριών ετών σκύλο, δήλωσε ότι η Μίσκα ήταν καθαρή και ταϊσμένη. «Όποιος την είχε, την πρόσεχε καλά» πρόσθεσε. «Πώς έφτασε εδώ – αυτή είναι μια ιστορία που μόνο η Μίσκα ξέρει» συμπλήρωσε στο Associated Press.

«Είναι 100% ένα θαύμα και δεν εγκαταλείψαμε ποτέ την ελπίδα μας. Και ήξερα ότι θα την παίρναμε πίσω», δήλωσε από την πλευρά της η οικογένεια της Μίσκα.