Skip to main content

Φινλανδία: Ένα παιδί νεκρό από τους πυροβολισμούς σε σχολείο – 12χρονος ο δράστης

Φωτ. Lehtikuva/ MARKKU ULANDER via REUTERS

Δύο ακόμη μαθητές νοσηλεύονται σοβαρά τραυματισμένοι

Ένα παιδί ηλικίας 12 ετών έχασε τη ζωή του και δύο ακόμη συνομήλικοί του τραυματίστηκαν σοβαρά από τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν νωρίτερα σε σχολείο στην πόλη Βάνταα, προάστιο της πρωτεύουσας Ελσίνκι, στη Φινλανδία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ως δράστης της επίθεσης συνελήφθη ένας 12χρονος.

Αδιευκρίνιστα τα αίτια

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 12χρονος τράπηκε σε φυγή μετά τους πυροβολισμούς και τελικά συνελήφθη «με ήρεμο τρόπο» στην άλλη πλευρά ενός τοπικού ποταμού.

Στην κατοχή του βρέθηκε ένα πυροβόλο όπλο. Επί του παρόντος, δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρά του.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι τρία παιδιά τραυματίστηκαν από την επίθεση. Ωστόσο, ένα εξ αυτών υπέκυψε στα τραύματά του.

Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, οι τοπικές αρχές κάλεσαν τους περαστικούς να μην πλησιάζουν στην περιοχή και τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, δίχως να ανοίγουν την πόρτα σε αγνώστους.

Οι μαθητές επέστρεψαν στις τάξεις μετά το Πάσχα των Καθολικών

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, το σχολείο έχει 800 μαθητές και 90 άτομα προσωπικό.

Όπως και σε άλλα σχολεία της Φινλανδίας, τα παιδιά είχαν μόλις επιστρέψει στα μαθήματα μετά την αργία για το Πάσχα των Καθολικών.

Γονείς έσπευσαν έξω από το σχολείο αμέσως μετά τους πυροβολισμούς.

Ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Πέτρι Όρπο, χαρακτήρισε βαθιά ανησυχητικό το περιστατικό, προσθέτοντας ότι οι σκέψεις του είναι στα θύματα και τις οικογένειές τους.