Skip to main content

LIVE: Κατάρρευση της γέφυρας Key Bridge στη Βαλτιμόρη – Αγωνία για τους αγνοούμενους στα παγωμένα νερά – Όλες οι εξελίξεις

Harford County MD Fire & EMS/Handout via REUTERS

Δύο άνθρωποι διασώθηκαν - Τουλάχιστον 6 αγνοούνται

Σε δύσκολες συνθήκες γίνονται οι έρευνες, δια θαλάσσης και αέρος, για τους αγνοούμενους στον ποταμό ποταμό Πατάπσκο στη Βαλτιμόρη, όπου ένα φορτηγό πλοίο έπεσε πάνω στη γέφυρα Key Bridge και προκάλεσε την κατάρρευσή της.

Η θερμοκρασία των νερών, την ώρα της κατάρρευσης ήταν 9 βαθμοί Κελσίου, τα νερά είναι ασταθή ενώ αναμένεται παλίρροια που θα κάνει τις προσπάθειες διάσωσης ακόμη πιο δύσκολες.

Το ίδιο το πλοίο τυλίχθηκε στις φλόγες και σφηνώθηκε στη γκρεμισμένη γέφυρα. Το πλήρωμα παραμένει πάνω στο πλοίο, αλλά είναι όλοι σώοι.

Συνολικά, 8 άνθρωποι φέρεται να έχουν πέσει στο νερό, όλοι εργάτες που εκτελούσαν εργασίες πάνω στην γέφυρα. Δύο έχουν διασωθεί και αγνοούνται 6 ακόμη. Ωστόσο ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι οι «αγνοούμενοι μπορεί να είναι περισσότεροι».

Σωτήριο πάντως ήταν έως ένα βαθμό το γεγονός ότι το πλοίο πριν συγκρουστεί με την γέφυρα εξέπεμψε «mayday», με αποτέλεσμα να σταματήσει η ροή των αυτοκινήτων, ενέργεια που έσωσε ζωές. Αναπάντητο παραμένει το πόσα αυτοκίνητα έπεσαν στο νερό. Μέχρι στιγμής έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας – Τι σενάρια εξετάζονται.

Όλες οι εξελίξεις για το τραγικό συμβάν από το Naftemporiki.gr.