Skip to main content

Νέα Υόρκη: Πυροβόλησαν και σκότωσαν αστυνομικό που τους σταμάτησε για τροχονομικό έλεγχο

REUTERS/Eduardo Munoz (ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ)

Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο, όπου και κατέληξε

Ένας αστυνομικός στη Νέα Υόρκη έχασε τη ζωή του όταν τον πυροβόλησαν κατά τη διάρκεια ελέγχου οχήματος στο Κουίνς τη Δευτέρα.

Δύο αστυνομικοί πραγματοποιούσαν έναν καθιερωμένο τροχονομικό έλεγχο σε λεωφόρο της Νέας Υόρκης. Η αστυνομία της μητρόπολης έχει επικεντρωθεί σε αυτοκίνητα με πλαστές πινακίδες, παράνομες αποχρώσεις ή άλλα ζητήματα ποιότητας ζωής.

Οι αξιωματούχοι της NYPD λένε ότι οι αστυνομικοί σταμάτησαν το όχημα, στο οποίο επέβαιναν δύο άνδρες, επειδή είχε σταθμεύσει παράνομα σε στάση λεωφορείου.

Καθώς πλησίασαν το όχημα, ένας άνδρας που βρισκόταν μέσα πυροβόλησε τον αστυνομικό κάτω από το αλεξίσφαιρο γιλέκο του, δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής Έντουαρντ Κάμπαν. Ο συνεργάτης του θύματος ανταπέδωσε τα πυρά και τραυμάτισε τον ύποπτο δράστη, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής.

Ο αστυνομικός, Τζόναθαν Ντίλερ, μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Κέντρο του Νοσοκομείου Τζαμάικα, αλλά δεν μπόρεσε να σωθεί, δήλωσαν οι αρχές. Ήταν στο αστυνομικό τμήμα για τρία χρόνια, ήταν παντρεμένος και είχε ένα μικρό παιδί, δήλωσε ο Caban στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

«Αγωνιζόμαστε να βρούμε τις λέξεις για να εκφράσουμε την τραγωδία της απώλειας ενός δικού μας ανθρώπου», έγραψε ο αστυνομικός διευθυντής Έντουαρντ Κάμπαν.

Η δολοφονία ήταν η πρώτη δολοφονία αξιωματικού της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης από το 2022, όταν δύο αστυνομικοί έπεσαν σε ενέδρα σε πολυκατοικία στο Χάρλεμ, αφού ανταποκρίθηκαν σε κλήση για ενδοοικογενειακή διαταραχή.

Πηγές: AP, New York Post