Skip to main content

Κέιτ Μίντλετον: Το πρωτόγνωρο κύμα συμπαράστασης από τη βρετανική κοινωνία και το «κενό» στις βασιλικές υποχρεώσεις

(Chris Jackson/REUTERS)

Πού αποδίδεται το μεγάλο κύμα υποστήριξης από τη βρετανική κοινωνία

Η αποκάλυψη της πριγκίπισσας της Ουαλίας, ότι πάσχει από καρκίνο, έχει καθηλώσει μεγάλο μέρος της βρετανικής κοινής γνώμης. Από το βράδυ της Παρασκευής, οπότε και η Κέιτ Μίντλετον εξομολογήθηκε το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, το παλάτι έχει πλημμυρίσει από ευχές για ανάρρωση και μηνύματα συμπαράστασης

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τέτοια που το παλάτι εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει πως ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα είναι «εξαιρετικά συγκινημένοι από τη ζεστασιά και την υποστήριξη του κόσμου». Εκφράζουν δε την «ευγνωμοσύνη τους» για το ότι οι πολίτες κατανοούν την επιθυμία τους «να γίνει σεβαστή η ιδιωτική τους ζωή αυτή την περίοδο».

Κέιτ Μίντλετον: «Πολύ συγκινημένη» από τα μηνύματα συμπαράστασης η πριγκίπισσα της Ουαλίας

Όπως έγινε γνωστό χθες, το κείμενο του τηλεοπτικού της μηνύματος είχε γράψει μόνη της η πριγκίπισσα της Ουαλίας, χωρίς την παρέμβαση ή τις διορθώσεις επικοινωνιολόγων, κάτι που δίνει ακόμη μεγαλύτερη δυναμική στα λεγόμενα της.

(REUTERS/Toby Melville)

Είναι πολλά τα στοιχεία που έχουν προκαλέσει συγκίνηση στην κοινή γνώμη του Ηνωμένου Βασιλείου. Πρώτα απ’ όλα ότι είναι μια γυναίκα μόλις 42 ετών, μητέρα τριών παιδιών που ακολουθούσε έναν άκρως υγιή τρόπο ζωής. Γυμνάζονταν καθημερινά και πρόσεχε σχολαστικά τη διατροφή της. Επίσης το γεγονός ότι όλο αυτό το καιρό είχαν ακουστεί τόσα πολλά ευφάνταστα σενάρια για την Κέιτ Μίντλεντον που η πιο φυσιολογική αιτία της απουσίας της, αυτή της σοβαρής ασθένειας, είχε απομακρυνθεί από την σκέψη του κόσμου.

REUTERS/Toby Melville

Άγνωστο πότε θα επιστρέψει στα βασιλικά της καθήκοντα

Παραμένει άγνωστο πότε θα επιστρέψει στα βασιλικά της καθήκοντα, καθώς δεν έχει κοινοποιηθεί ούτε που βρίσκεται ο καρκίνος, ούτε, πολύ περισσότερο, σε ποιο στάδιο εντοπίστηκε. Προς το παρόν, το μόνο που είναι επιβεβαιωμένο είναι πως ούτε η ίδια ούτε ο σύζυγος της θα συμμετέχουν στη λειτουργία του Αγγλικανικού Πάσχα την ερχόμενη Κυριακή. Αντιθέτως είναι πολύ πιθανό ο βασιλιάς Κάρολος να παρακολουθήσει τη δοξολογία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Ουίνδσορ, όπως κάνει κάθε χρόνο.

Το «κενό» στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων της βασιλικής οικογένειας

Οι εξελίξεις εγείρουν σοβαρό ζήτημα γύρω από την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της βασιλικής οικογένειας, καθώς δύο από τα βασικά της μέλη, ο βασιλιάς Κάρολος και η πριγκίπισσα της Ουαλίας θα απέχουν από τα καθήκοντα τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ούτως ή άλλως υπήρχε θέμα ακόμη και πριν τη διάγνωση τους με καρκίνο. Μετά την αποχώρηση του πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του αλλά και της απομάκρυνσής του πρίγκιπα Άντριου από ενεργό μέλος της βασιλικής οικογένειας, γιατί το όνομα του είχε εμπλακεί στο σκάνδαλο Επστάιν, το παλάτι έψαχνε «γαλαζοαίματους» για να τους αναθέσει ρόλους. Έτσι, βαρύ φορτίο φαίνεται να πέφτει από εδώ και πέρα από τη μια στη βασίλισσα Καμίλα και από την άλλη στον πρίγκιπα Γουίλιαμ. Και οι δύο τους όμως έχουν να αντιμετωπίσουν, εκτός από την ψυχολογική πίεση, και τη σοβαρή ασθένεια δύο αγαπημένων τους προσώπων.

«Γέφυρες» με τον πρίγκιπα Χάρι;

Μέσα σε αυτό το κλίμα, στα δημοσιογραφικά γραφεία του Λονδίνου κυκλοφορούσε η φήμη πως ο πρίγκιπας Χάρι σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να ταξιδέψει στην Αγγλία για να δει τη νύφη του. Είναι γνωστό ότι οι δύο τους για πολλά χρόνια είχαν εξαιρετικές σχέσεις, με τον πρίγκιπα Χάρι να την χαρακτηρίζει «ως την αδερφή που δεν είχε ποτέ». Αν τελικά γίνει αυτό τότε μπορεί να αποτελέσει την αρχή της βελτίωσης των σχέσεων των δύο αδερφών, Γουίλιαμ και Χαρι, σχολιάζουν σκωπτικά Βρετανοί αναλυτές.

Χάρι και Μέγκαν «πλησιάζουν» την Κέιτ και της εύχονται «υγεία και ίαση εν ειρήνη»