Skip to main content

Ρόμπερτ Μενέντεζ: Δεν θα είναι υποψήφιος με τους Δημοκρατικούς – Ίσως κατέβει ανεξάρτητος

EPA/Al Drago / POOL

Ελπίζει ότι θα αθωωθεί μέσα στο καλοκαίρι για να μπορεί να συμμετέχει στις εκλογές του Νοεμβρίου

Αντιμέτωπος με κατηγορίες για διαφθορά και δωροληψία, ο Ρόμπερτ Μενέντεζ, γνωστοποίησε ότι δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στη Γερουσία ως υποψήφιος των Δημοκρατικών. Παρόλα αυτά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την έδρα ως ανεξάρτητος.

Οι εισαγγελικές αρχές των ΗΠΑ κατηγορούν τον Μενέντεζ πως δωροδοκήθηκε από επιχειρηματίες στο Νιου Τζέρζι για να εμποδίσει έρευνες της δικαιοσύνης σε βάρος τους. Κατηγορείται επίσης για δωροληψία, για άσκηση αθέμιτης επιρροής έναντι χρηματικού ανταλλάγματος για λογαριασμό του Κατάρ και της Αιγύπτου, καθώς και ότι ενήργησε ως «πράκτορας», υπερασπιστής συμφερόντων της αιγυπτιακής κυβέρνησης. Ο ίδιος δηλώνει αθώος.

Τι θα κάνει στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου

Στελέχη των Δημοκρατικών των έχουν προτρέψει επανειλημμένα να παραιτηθεί. Ο ίδιος ωστόσο αρνείται να το κάνει.

Η έδρα του στη Γερουσία θα παιχτεί στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου και ήδη έχουν ανακοινώσει πως θα τη διεκδικήσουν πάνω από δέκα υποψήφιοι, ανάμεσά τους ο βουλευτής Άντι Κιμ και η Τάμι Μέρφι, η σύζυγος του κυβερνήτη της πολιτείας.

Οι Δημοκρατικοί και ανεξάρτητοι που είναι ενταγμένοι στην κοινοβουλευτική τους ομάδα έχουν οριακή πλειοψηφία στη Γερουσία (51-49), που ελπίζουν να κρατήσουν στις φετινές εκλογές. Για τουλάχιστον 6 έδρες αναμένεται να δοθούν σκληρές μάχες.

Μία πολιτεία – προπύργιο των Δημοκρατικών

Η πολιτεία Νιου Τζέρζι έχει να εκλέξει Ρεπουμπλικάνο στη Γερουσία από το 1972.

«Δεν θα συμμετάσχω στην εσωκομματική διαδικασία των Δημοκρατικών τον Ιούνιο. Ελπίζω ότι θα αθωωθώ μέσα στο καλοκαίρι, γεγονός που θα μου επέτρεπε να θέσω υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος Δημοκρατικός στις εκλογές», τόνισε ο κ. Μενέντεζ σε βίντεο που ανέβασε στα social media.

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters