Skip to main content

Γάζα: Ξεφορτώνει 200 τόνους τρόφιμα το «Open Arms» – Εν αναμονή και του «Jennifer»

REUTERS/Mohammed Salem

Νωρίτερα, πλήθος που ανέμενε ανθρωπιστική βοήθεια στο βόρειο τμήμα του θύλακα δέχθηκε πυρά

Άρχισε να ξεφορτώνει στη Γάζα το φορτίο των 200 τόνων τροφίμων, το πρώτο πλοίο με μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας, που απέπλευσε από την Κύπρο, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος της ΜΚΟ Open Arms που είναι αρμόδια για την επιχείρηση.

Η World Central Kitchen «ξεφορτώνει τη φορτηγίδα που συνδέεται τώρα με την προσωρινή προβλήτα» που χτίστηκε νοτιοδυτικά της πόλης της Γάζας, αφού ρυμουλκήθηκε από την Κύπρο από πλοίο άλλης ΜΚΟ, είπε η Λίντα Ροθ.

Το πλοίο “Open Arms”, της ισπανικής ΜΚΟ μεταφέρει 200 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, και συγκεκριμένα τρόφιμα, στη Γάζα σε συνεργασία με την ΜΚΟ World Central Kitchen (WCK).

Ένα δεύτερο μεγαλύτερο πλοίο, το “Jennifer”, το οποίο είναι επίσης αποστολή της WCK, και που βρίσκεται στο λιμάνι της Λάρνακας, αναμενόταν να αναχωρήσει σήμερα Παρασκευή για τη Γάζα.

Τουλάχιστον 20 νεκροί από πυρά ενώ περίμεναν για βοήθεια

Νωρίτερα, πλήθος που ανέμενε ανθρωπιστική βοήθεια στο βόρειο τμήμα του θύλακα δέχθηκε πυρά. Η Χαμάς, αλλά και μαρτυρίες γιατρών, κάνουν λόγο πυρά από τον ισραηλινό στρατό.

Το ελεγχόμενο από τη Χαμάς υπουργείο Υγείας κάνει λόγο για τουλάχιστον 20 νεκρούς και 100 τραυματίες. Ο ισραηλινός αρνήθηκε πως άνοιξαν πυρ δυνάμεις του εναντίον πλήθους που περίμενε βοήθεια και πρόσθεσε πως «αναλύει» το «συμβάν.