Skip to main content

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν οδηγεί τανκ σε προσομοίωση μάχης – Εικόνες

(KCNΑ/REUTERS)

Επίδειξη δύναμης από την Πιονγιανγκ με νέου τύπου άρμα μάχης

Στρατιωτική άσκηση με τη συμμετοχή ενός νέου άρματος μάχης επέβλεψε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο KCNA, σε μία επίδειξη δύναμης από την Πιονγκιάνγκ, με φόντο τις κοινές ασκήσεις που πραγματοποίησαν η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ.

(KCNA/REUTERS)

Σύμφωνα με το KCNA, ο Κιμ εξέφρασε τη «μεγάλη ικανοποίησή» του για το γεγονός ότι το νέου τύπου άρμα μάχης επέδειξε επιτυχώς «την εντυπωσιακή του ισχύ». Χαρακτήρισε μάλιστα το νέο άρμα μάχης ως «το πιο ισχυρό στον κόσμο» και εξήρε το «υψηλό μαχητικό πνεύμα» του στρατού της χώρας.

(KCNA/REUTERS)

«Τα βαριά άρματα μάχης, περνώντας με ταχύτητα μέσα από δυσχερείς συνθήκες μάχης, έπληξαν στόχους με ισχυρά πλήγματα και διέρρηξαν ισχυρές αμυντικές γραμμές με υψηλή ευελιξία», μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο.

(KCNA/REUTERS)

Κατά την ίδια πηγή, η 105η Μεραρχία Αρμάτων, η οποία ανακηρύχθηκε νικήτρια της εικονικής μάχης, ήταν η μονάδα που «κατέλαβε» – σύμφωνα πάντα με το σενάριο της άσκησης – «την πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας».

(KCNA/REUTERS)

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν συνοδευόταν από ανώτερους αξιωματούχους της χώρας, όπως ο υπουργός Άμυνας Κανγκ Σουν Ναμ. Σε φωτογραφία που δημοσίευσε το KCNA, εικονίζεται ο Βορειοκορεάτης ηγέτης να ξεπροβάλλει από ένα τανκ, το οποίο – σύμφωνα με το μέσο – οδήγησε ο ίδιος.

(KCNA/REUTERS)

Άλλα στιγμιότυπα δείχνουν τον Κιμ να φωτογραφίζεται με στρατιώτες φορώντας ένα δερμάτινο μπουφάν, αλλά και τανκς με τη σημαία της Βόρειας Κορέας να εκτοξεύουν πυρά.

(KCNA/REUTERS)

naftemporiki.gr