Skip to main content

Γάζα: Συντρίμμια και ελάχιστα σημάδια ζωής – Η παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας από αέρος αποκαλύπτει την καταστροφή (εικόνες, βίντεο)

Φωτ. REUTERS/Jehad Shelbak

Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι έριξε περισσότερα από 27.000 «ισοδύναμα γευμάτων» και σχεδόν 26.000 μπουκάλια νερού χθες, Τρίτη, στη βόρεια Γάζα

Ελάχιστα σημάδια ζωής και πολλά ισοπεδωμένα κτήρια αποκαλύπτει η θέα από αεροσκάφος C-130 της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο πέταξε πάνω από τη Γάζα προκειμένου να ρίξει ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστινίους που κινδυνεύουν από λιμό, εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου του Ισραήλ ενάντια στη Χαμάς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, το αμερικανικό αεροσκάφος κατέβηκε στα 3.000 πόδια πάνω από το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Φωτ. REUTERS/Jehad Shelbak
Φωτ. REUTERS/Jehad Shelbak
Φωτ. REUTERS/Jehad Shelbak

Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι έριξε περισσότερα από 27.000 «ισοδύναμα γευμάτων» και σχεδόν 26.000 μπουκάλια νερού χθες, Τρίτη, στη βόρεια Γάζα, όπου σύμφωνα με τις ανθρωπιστικές οργανώσεις οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες.

Ωστόσο, αυτά τα γεύματα δεν καλύπτουν παρά ελάχιστες από τις ανάγκες των 2,3 εκατομμυρίων Παλαιστίνιων στη Λωρίδα της Γάζας, όπου, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τουλάχιστον 576.000 άνθρωποι βρίσκονται στα πρόθυρα λιμού.

Η Wall Street Journal έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από την αμερικανική αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Οργανώσεις αρωγής καταγγέλλουν ότι οι ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας από αέρος είναι λιγότερο αποτελεσματικές από τις μεταφορές μέσω της χερσαίας οδού, ενώ είναι σχεδόν αδύνατο να διασφαλίζεται ότι τα εφόδια που πέφτουν διανέμονται σε αυτούς που έχουν περισσότερη ανάγκη.