Skip to main content

Άντριου Τέιτ: Συνελήφθη στη Ρουμανία με βρετανικό ένταλμα

Inquam Photos/Sabin Cirstoveanu via REUTERS

Το ένταλμα εκδόθηκε από το Ειρηνοδικείο του Ουεστμίνστερ

Ο Αμερικανοβρετανός πυγμάχος Άντριου Τέιτ και ο αδερφός του Τριστάν συνελήφθησαν αργά χθες, Δευτέρα, το βράδυ στη Ρουμανία, έπειτα από βρετανικό ένταλμα, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις που αφορούν την περίοδο 2012-15, τις οποίες οι ίδιοι διαψεύδουν.

Το ένταλμα εκδόθηκε από το Ειρηνοδικείο του Ουεστμίνστερ.

«Οι αδελφοί Άντριου και Τρίσταν Τέιτ συνελήφθησαν δια της βίας και τέθηκαν υπό κράτηση για 24 ώρες, τους επιδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου. Ανάμεσα στις κατηγορίες, που αφορούν την περίοδο 2012-2015, περιλαμβάνεται και σεξουαλική επίθεση», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος δημοσίων σχέσεων του Άντριου Τέιτ.

Αδιευκρίνιστο παραμένει πότε θα αποφασίσει το δικαστήριο για το ένταλμα και για την έκδοσή τους.

Τον Ιούνιο, εναντίον του Τέιτ και του αδερφού του είχε ασκηθεί δίωξη για διακίνηση ανθρώπων, βιασμό και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με στόχο την σεξουαλική εκμετάλλευση γυναικών, με τους ίδιους να αρνούνται τις κατηγορίες.

Έκτοτε την υπόθεση έχει αναλάβει το Πρωτοδικείο του Βουκουρεστίου που καλείται να αποφασίσει για την έναρξη της δίκης. Το Δικαστήριο του Βουκουρεστίου πρέπει επίσης να αποφασίσει την Παρασκευή αν θα επικυρώσει την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του Τέιτ που επέβαλαν Ρουμάνοι εισαγγελείς στις αρχές του 2023.

Οι αδερφοί Τέιτ τέθηκαν υπό αστυνομική κράτηση μέχρι να ολοκληρωθεί η ποινική έρευνα από τα τέλη του Δεκεμβρίου 2022 μέχρι τον Απρίλιο για να μην διαφύγουν από τη χώρα ή παραποιήσουν αποδεικτικά στοιχεία. Μέχρι τον Αύγουστο έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP