Skip to main content

Κίνα: Ντροπή της ανθρωπότητας η κατάσταση στη Γάζα

Pedro Pardo/Pool via REUTERS

Υπέρ της ίδρυσης Παλαιστινιακού Κράτους και πλήρους ένταξής του στον ΟΗΕ, το Πεκίνο

Την έκκληση του Πεκίνου για άμεση κατάπαυση πυρός στη Λωρίδα της Γάζας επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας.

Μιλώντας για την τεράστια ανθρωπιστική κρίση που έχει προκαλέσει ο πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς στον παλαιστινιακό θύλακα τη χαρακτήρισε «ντροπή της ανθρωπότητας».

«Το γεγονός ότι σήμερα, τον 21ο αιώνα, δεν μπορούμε να σταματήσουμε αυτή την ανθρωπιστική καταστροφή είναι τραγωδία (…) είναι ντροπή για τον πολιτισμό και την ανθρωπότητα», τόνισε ο Ουάνγκ Γι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο περιθώριο της ετήσιας συνεδρίασης του κινεζικού κοινοβουλίου.

Ο επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας διαβεβαίωσε επίσης πως το Πεκίνο τάσσεται υπέρ της «πλήρους» ένταξης του κράτους της Παλαιστίνης στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

«Τασσόμαστε υπέρ» της ιδέας «η Παλαιστίνη να γίνει πλήρες μέλος των Ηνωμένων Εθνών», είπε.

Η Κίνα δύναμη σταθερότητας και ειρήνης

Εππλέον σημείωσε ότι η Κίνα θα συνεχίσει να είναι χώρα που καταβάλλει προσπάθειες για την αποκατάσταση της ειρήνης και της σταθερότητας σε διεθνή κλίμακα.

«Μπροστά στο ασταθές και περίπλοκο διεθνές περιβάλλον, η Κίνα θα είναι αποφασιστικά δύναμη (που δρα) για την ειρήνη, τη σταθερότητα και την πρόοδο στον κόσμο», διαβεβαίωσε.

«Εναντιωνόμαστε αποφασιστικά σε κάθε ηγεμονία και εκφοβισμό και θα υπερασπιστούμε σθεναρά την εθνική κυριαρχία, την ασφάλεια και τα αναπτυξιακά συμφέροντα» της χώρας, συμπλήρωσε ο Κινέζος ΥΠΕΞ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ