Skip to main content

Σαρλ Μισέλ: Σημάδι δειλής τακτικής της Ρωσίας η επίθεση στην Οδησσό κατά τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ζελένσκι

Η ανάρτηση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ

Σε ανάρτησή του στο Χ, (πρώην twitter), ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, έκανε λόγο για «δειλή τακτική της Ρωσίας», σχετικά με την επίθεση στην Οδησσό καθώς πραγματοποιούνταν συνάντηση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του αναφέρει «Η επίθεση στην Οδησσό κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη,
είναι ένα ακόμη σημάδι της δειλής τακτικής της Ρωσίας στον επιθετικό της πόλεμο κατά της Ουκρανίας. Αυτό είναι καταδικαστέο και για τις τακτικές του Κρεμλίνου.

Η πλήρης υποστήριξη της ΕΕ προς την Ουκρανία και τον γενναίο λαό της δεν θα κλονιστεί».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση


«Ακούσαμε τις σειρήνες και μετά την έκρηξη»

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφερόμενος στην έκρηξη στην Οδησσό, περιέγραψε τη στιγμή της έκρηξης λέγοντας ότι «Ήμασταν στο λιμάνι της Οδησσού και ο Πρόεδρος Ζελένσκι και το επιτελείο του μας έκαναν μία ξενάγηση, εξηγώντας μας από τη μία τη σημασία του λιμανιού για τις εξαγωγές της Ουκρανίας και δείχνοντάς μας τις σημαντικές ζημιές τις οποίες έχει υποστεί αυτή η κρίσιμη υποδομή, όταν ακούσαμε κάποιες σειρήνες. Kαι λίγο μετά, καθώς μπαίναμε στα αυτοκίνητά μας, ακούσαμε και μία μεγάλη έκρηξη».

«Νομίζω ότι αυτό για εμάς είναι η καλύτερη, ζωντανότερη υπενθύμιση ότι εδώ γίνεται πραγματικός πόλεμος. Κάθε μέρα γίνεται πόλεμος, ο οποίος δεν επηρεάζει μόνο το μέτωπο, τους στρατιώτες, επηρεάζει αθώους συμπολίτες μας».

Κ. Μητσοτάκης από Οδησσό: Ακούσαμε τις σειρήνες και μετά την έκρηξη, καθώς μπαίναμε στα αυτοκίνητά μας