Skip to main content

Χέιλι: Αποσύρεται από την προεδρική κούρσα – Ανακοινώσεις εντός ωρών

(REUTERS/Randall Hill)

Η Χέιλι κατάφερε να νικήσει τον Τραμπ μόνο σε μια από τις πολιτείες που πραγματοποίησαν χθες προκριματικές εκλογές

Την αποχώρησή της από την κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων και κατ’ επέκταση για την προεδρία των ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσει εντός ωρών η Νίκι Χέιλι.

Η Χέιλι θα κάνει δηλώσεις σήμερα, Τετάρτη, περίπου στις 5 μ.μ. (ώρα Ελλάδος), ανακοινώνοντας ότι αναστέλλει την εκστρατεία της για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η Χέιλι, πρώην κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας και πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, κατάφερε να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ μόνο σε μία από τις 15 πολιτείες που πραγματοποίησαν χθες, «Σούπερ Τρίτη», προκριματικές εκλογές, αυτή του Βερμόντ.

Σούπερ Τρίτη: Σαρωτική νίκη για Τραμπ – Κλειδώνει το χρίσμα και ο Μπάιντεν

Όπως ήταν αναμενόμενο, η «Σούπερ Τρίτη» ολοκληρώθηκε με σειρά από σαρωτικές νίκες του Ντόναλντ Τραμπ στις εσωκομματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών.

Ο Τζο Μπάιντεν, που είναι υποψήφιος για την επανεκλογή του, δεν αντιμετωπίζει κανέναν σημαντικό αντίπαλο από την πλευρά του στο Δημοκρατικό Κόμμα, αν και ο πόλεμος στη Γάζα επηρεάζει την προεκλογική του εκστρατεία. Συνεπώς, μια νέα μονομαχία Μπάιντεν – Τραμπ φαίνεται αναπόφευκτη.

Διαβάστε επίσης:

Σούπερ Τρίτη: «Δεύτερη θητεία Τραμπ θα σήμαινε επιστροφή στο χάος» προειδοποιεί ο Μπάιντεν

Ντόναλντ Τραμπ: Θα ενώσω τη διχασμένη χώρα μας, είπε ο θριαμβευτής της Σούπερ Τρίτης

Η Σαμόα αντιστάθηκε στον Μπάιντεν: Ψήφισε Πάλμερ στις προκριματικές της Σούπερ Τρίτης