Skip to main content

Ντόναλντ Τραμπ: Θα ενώσω τη διχασμένη χώρα μας, είπε ο θριαμβευτής της Σούπερ Τρίτης

REUTERS/Marco Bello

Καμία αναφορά στην εσωκομματική του αντίπαλο, Νίκι Χέιλι, η οποία άλλωστε θα μπορούσε να αποσυρθεί πια από την κούρσα

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, πανηγύρισε την κυριαρχία του στην προκριματική κούρσα των Ρεπουμπλικανών και εξαπέλυσε πυρά κατά του νυν προέδρου, Τζο Μπάιντεν, που όπως όλα δείχνουν θα είναι ο αντίπαλός του στις κάλπες του Νοεμβρίου. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στην επινίκια ομιλία του για τα αποτελέσματα της Σούπερ Τρίτης δεν έκανε καμία αναφορά στην εσωκομματική αντίπαλό του, Νίκι Χέιλι.

«Αυτή ήταν μια καταπληκτική νύχτα και μια καταπληκτική μέρα, ήταν μια απίστευτη χρονική περίοδος στην ιστορία της χώρας μας», είπε ο Τραμπ στο πάρτι από το θέρετρο Mar-a-Lago στο Παλμ Μπιτς, όπου παρακολούθησε την έκβαση των αποτελεσμάτων.

Το CNN υπολογίζει ότι επικρατεί σε 11 τουλάχιστον πολιτείες της Σούπερ Τρίτης: Αλαμπάμα, Αρκάνσας, Κολοράντο, Μέιν, Μινεσότα, Μασαχουσέτη, Βόρεια Καρολίνα, Οκλαχόμα, Τενεσί, Τέξας και Βιρτζίνια. Η Νίκι Χέιλι ίσως επικρατήσει στο Βερμόντ.

Ο Τραμπ ευχαρίστησε την οικογένειά του, τους υπεύθυνους της προεκλογικής του εκστρατείας Σούζι Γουάιλς και Κρις ΛαΣίβιτα καθώς και όλο το επιτελείο του. Υποστήριξε ότι «έχουμε μια πολύ διχασμένη χώρα» και δεσμεύτηκε να την ενώσει σύντομα.

«Έχουμε ένα υπέροχο Ρεπουμπλικανικό κόμμα με τεράστιο ταλέντο και θέλουμε να έχουμε ενότητα και θα έχουμε ενότητα και αυτό θα συμβεί πολύ γρήγορα», είπε ο Τραμπ.
«Θα κερδίσουμε αυτές τις εκλογές γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή», διεμήνυσε.

Το CNN ανέφερε νωρίτερα σήμερα το απόγευμα ότι η ομάδα του Τραμπ γνωρίζει ότι δεν θα περάσει το απαιτούμενο όριο των αντιπροσώπων για να εξασφαλίσει και επισήμως το χρίσμα των Ρεμπουμπλικάνων. Αλλά ευελπιστεί ότι θα επιτύχει αυτό το ορόσημο ήδη την επόμενη Τρίτη, 12 Μαρτίου. Η σαρωτική νίκη της Σούπερ Τρίτης θα μπορούσε εξάλλου να αναγκάσει τη μοναδική αντίπαλό του στο κόμμα να παραιτηθεί από την κούρσα.

naftemporki.gr