Skip to main content

Σούπερ Τρίτη: «Δεύτερη θητεία Τραμπ θα σήμαινε επιστροφή στο χάος» προειδοποιεί ο Μπάιντεν

REUTERS/Evelyn Hockstein

Ευθείες βολές κατά του Ντόναλντ Τραμπ και επισημάνσεις για τα όσα έχει πετύχει η κυβέρνησή του

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υποστήριξε το έργο που έχει επιτύχει η κυβέρνησή του στην πρώτη του θητεία, ενώ προειδοποίησε σε δραματικό ύφος ότι μια δεύτερη θητεία του Ντόναλντ Τραμπ θα σήμαινε επιστροφή στο «χάος, τη διαίρεση και το σκοτάδι». Οι επισημάνσεις αυτές ήρθαν αφότου έκλεισαν οι κάλπες των προκριματικών εκλογών στη λεγόμενη Σούπερ Τρίτη, 

«Πριν από τέσσερα χρόνια, υπέβαλα υποψηφιότητα λόγω της υπαρξιακής απειλής που έθετε ο Ντόναλντ Τραμπ στην Αμερική που όλοι πιστεύουμε», έγραψε ο Τζο Μπάιντεν σε δήλωση, τονίζοντας την πρόοδο υπό τη διακυβέρνησή του στις θέσεις εργασίας, τον πληθωρισμό, τις τιμές συνταγογραφούμενων φαρμάκων και τον έλεγχο των όπλων.

Στη συνέχεια προειδοποίησε ότι εάν ο Τραμπ επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, η πρόοδος που έχει σημειώσει η χώρα επί διακυβέρνησής του θα είναι σε κίνδυνο.

«Είναι επικεντρωμένος στη δική του εκδίκηση και ανταπόδοση, όχι στον αμερικανικό λαό», σημείωσε ο Μπάιντεν για τον Τραμπ.

Ο παράγοντας… Νίκι Χέιλι

Νωρίτερα το CNN μετέδιδε ότι η εκστρατεία του Μπάιντεν παρακολουθούσε στενά τα αποτελέσματα των προκριματικών των Ρεπουμπλικάνων για να μετρήσει τη δυναμική των ψηφοφόρων της Νίκι Χέιλι.

Και τούτο γιατί θεωρεί ότι στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου οι συγκεκριμένοι ψηφοφόροι θα μπορούσαν να γυρίσουν την πλάτη στον Τραμπ και να επιλέξουν τον νυν πρόεδρο. Η ίδια άλλωστε δεν φαίνεται να έχει αποφασίσει εάν θα εκφράσει επισήμως τη στήριξή της στον Τραμπ.