Skip to main content

Boeing 777: Αεροσκάφος της American Airlines έκανε αναγκαστική προσγείωση εξαιτίας ρωγμής

Twitter, American Airlines, Boeing 777-200

Πληθαίνουν τα περιστατικά με τα Boeing

Νέο περιστατικό με Boeing 777-200 σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, όταν δύο ώρες μετά την αναχώρησή του από το αεροδρόμιο JFK, προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση.

Η πτήση της American Airlines αναχώρησε από το αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης στις 19:28 μ.μ με προορισμό την Ισπανία, όμως δύο ώρες μετά την αναχώρηση αναγκάστηκε να προσγειωθεί στη Βοστώνη, εξαιτίας ρωγμής στο πιλοτήριο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας της Μασαχουσέτης, εκδόθηκε «Alert 2» πέρι τις 21:46 μ.μ., μετέδωσε το NBC Boston.

Σημειώνεται ότι το «Alert 2» υποδεικνύει ότι ένα αεροσκάφος αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες και αναμένεται δύσκολη ή αναγκαστική προσγείωση, σύμφωνα με τις διαδικασίες αντιμετώπισης αεροπορικών εκτάκτων αναγκών της πόλης Sky Harbor του Φοίνιξ.

Σύμφωνα με την nypost, το αεροπλάνο πετούσε πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό τη στιγμή που γύρισε πίσω στο σημείο όπου προσγειώθηκε στη Βοστώνη στις 10:03 μ.μ., όπως έδειξαν τα δεδομένα από τον ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων FlightAware.

https://www.youtube.com/watch?v=sj5_hikMaPU

Το Boeing 777-200 επέστρεψε στις ΗΠΑ λόγω «προβλήματος συντήρησης», όπως επιβεβαίωσε η αεροπορική εταιρεία με ανακοίνωσή της.

Η ανακοίνωση της εταιρίας

«Η πτήση προσγειώθηκε με ασφάλεια και το αεροσκάφος τέθηκε εκτός λειτουργίας για να επιθεωρηθεί από την ομάδα συντήρησης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ενώ προσθέτει ότι «Δεν θέλουμε ποτέ να διαταράξουμε τα ταξιδιωτικά σχέδια των πελατών μας και ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση που προκάλεσε το συμβάν».

Οι επιβάτες της πτήσης διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχείο και θα αναχωρήσουν για τη Μαδρίτη με άλλο αεροσκάφος το απόγευμα της Πέμπτης.

Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς τον περασμένο μήνα, μια πτήση της United Airlines από το Λας Βέγκας προς την Ουάσινγκτον προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση, αφού το παρμπρίζ σχημάτισε ρωγμή στη μέση της πτήσης.

Το αεροπλάνο της United Airlines, ένα Boeing 737-800, μετέφερε 166 επιβάτες και επτά μέλη του πληρώματος τη στιγμή που προσγειώθηκε με ασφάλεια στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντένβερ.

Ενώ στις αρχές του 2024, η πτήση 1282 της Alaskan Airlines αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση, αφού ένα παράθυρο του Boeing 747 MAX 9 εκτοξεύθηκε κατά τη διάρκεια της πτήσης.