Skip to main content

Βαλένθια: Στους 10 οι νεκροί μετά τη «φονική» πυρκαγιά σε πολυκατοικία

Firefighters work at the scene of a fire on an apartment building in Valencia, Spain, February 23, 2024. REUTERS/Eva Manez

Πυροσβέστες δίνουν «μάχη» για τον εντοπισμό των αγνοουμένων

Αυξάνεται, όσο περνά η ώρα, ο αριθμός των νεκρών μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυκατοικία 14 ορόφων στη Βαλένθια στην Ισπανία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 10, με τους πυροσβέστες να καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια για τον εντοπισμό των αγνοουμένων.

Νωρίτερα γνωστοποιήθηκε από ισπανικά μέσα πως τη ζωή τους έχασαν μία τετραμελής οικογένεια, συμπεριλαμβανομένων των δυο ανήλικων παιδιών τους μόλις 15 ημερών και τριών ετών, αλλά και ένα ηλικιωμένο ζευγάρι.

Σύμφωνα με το BBC, στην περιοχή κάτοικοι συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης, όπως ρούχα, τρόφιμα και είδη υγιεινής, για τους επιζώντες που έχασαν όλα τους τα υπάρχοντα στην καταστροφική πυρκαγιά της Πέμπτης.

Ενώ η εφημερίδα Las Provincias, αναφέρει ότι η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση προς το κοινό να στείλει τυχόν δωρεές στην ενορία της περιοχής Jose Maria Escriva de Balaguer στη γειτονιά Campanar – όπου βρισκόταν η πολυκατοικία.

Εξακολουθεί να είναι μη ασφαλής η είσοδος στο απανθρακωμένο κτίριο

Οι απανθρακωμένες προσόψεις των δύο γειτονικών κτιρίων στη συνοικία Campenar είναι το μόνο που έχει απομείνει μετά την πυρκαγιά, ενώ από τις οροφές τους διακρίνονται μέχρι αυτή την ώρα σύννεφα καπνού κάτι που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την επιχείρηση των πυροσβεστών.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης στέλνει ομάδες ψυχολόγων

Νωρίτερα, η υπουργός Δικαιοσύνης, Elisa Núñez, έστειλε από τέσσερις έως οκτώ ομάδες για να διενεργήσουν αυτοψίες στις σορούς των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στη φονική πυρκαγιά.

Η Núñez επικοινώνησε επίσης με τα τοπικά δικαστήρια υπηρεσίας για να διευκολύνει τις αυτοψίες και πρόσθεσε:

«Έχουμε θέσει στη διάθεση του δικτύου φροντίδας θυμάτων για ψυχολογική φροντίδα και μια ομάδα 24 ψυχολόγων».

Ενώ ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης έχει σταλεί και στο νηπιαγωγείο όπου φοιτούσε ένα από τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους.