Skip to main content

Ισπανία: Αγρότες και εκατοντάδες τρακτέρ στο κέντρο της Μαδρίτης

Φωτ. REUTERS/Juan Medina

Ξεκίνησαν πορεία με τελικό προορισμό το υπουργείο Γεωργίας

Εκατοντάδες τρακτέρ «πλημμύρισαν» σήμερα, Τετάρτη, το κέντρο της Μαδρίτης, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των Ισπανών αγροτών.

Οι διαδηλωτές, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ένωσης Συνδικάτων (Union de Uniones), συγκεντρώθηκαν τα ξημερώματα σε κοινότητες της περιφέρειας της Μαδρίτης, κρατώντας πανό για «δίκαιες τιμές».

Ακολούθως, ξεκίνησαν πορεία προς το κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας, με τελικό προορισμό το υπουργείο Γεωργίας.

Φωτ. REUTERS/Juan Medina

Σύμφωνα με τον εθνικό συντονιστή της Union de Uniones, Λουίς Κορτές, ο οποίος μίλησε στο κανάλι RTVE της δημόσιας τηλεόρασης, οι αγρότες διαμαρτύρονται για το κόστος παραγωγής, ενώ ζητούν καλύτερους ελέγχους στις εισαγωγές προϊόντων.

Τα εισαγόμενα αγροτικά προϊόντα «θα πρέπει να υπόκεινται στους ίδιους κανόνες που ισχύουν για τους Ισπανούς αγρότες», ανέφερε ο ίδιος, χαρακτηρίζοντας ανεπαρκή τα μέτρα που ανακοίνωσε τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ.

Φωτ. REUTERS/Juan Medina.

Συγκεντρώσεις οργανώνονται και σε άλλες πόλεις της Ισπανίας. Οι αγροτικές κινητοποιήσεις στην Ισπανία ξεκίνησαν την 1η Φεβρουαρίου, με τον υπουργό Γεωργίας Λουίς Πλάνας να διαβεβαιώνει τους αγρότες ότι θα υπερασπιστεί στις Βρυξέλλες την απλοποίηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) και ότι θα βελτιώσει τον ισπανικό νόμο για τη διατροφική αλυσίδα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διαβάστε επίσης:

Αγρότες: Αποχώρησαν από το Σύνταγμα και επιστρέφουν στα μπλόκα