Skip to main content

Αλεξάνταρ Βούτσιτς: «Όχι» σε κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Φωτογραφία αρχείου, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Serbian President Aleksandar Vucic visits Russia
Serbian President Aleksandar Vucic visits Russia

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς θα προσπαθήσει να διατηρήσει αυτή τη θέση, παρά τις πιέσεις της Δύσης

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δήλωσε ότι η Σερβία «σκοπεύει να διατηρήσει την ανεξάρτητη πολιτική της και τη θέση της να μην επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία».

Επιπλέον, ο Βούτσιτς ξεκαθάρισε τη θέση του λέγοντας ότι «η Σερβία θα προσπαθήσει να διατηρήσει αυτή τη θέση, παρά τις μεγάλες πιέσεις της Δύσης».

Ο σέρβος Πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι στην αρχή της σύγκρουσης στην Ουκρανία, είχε δηλώσει ότι «η θέση της Σερβίας είναι να καταδικάσει τη σύγκρουση, αλλά δεν θα επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία», επειδή όπως υπογράμμισε γνωρίζει από την εμπειρία της πώς είναι να είσαι υπό κυρώσεις και ότι θα ήταν άδικο να αντιμετωπίσει φιλικά, ρωσικά προς το λαό.

Υπενθύμισε ότι η Σερβία είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που δεν επέβαλε κυρώσεις χαρακτηρίζοντας «έντιμη» τη στάση αυτή και χρησιμοποίησε τη λαϊκή ρήση: «Ο καλός ο φίλος στις δυσκολίες φαίνεται».

Ο Βούτσιτς ευχήθηκε στον «αδελφικό ρωσικό λαό» σταθερότητα και επιτυχία στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές. «Σας εύχομαι επιτυχία και ελπίζω ότι θα έχουμε την ευκαιρία να συναντιόμαστε πιο συχνά και πιο εύκολα από ό,τι τα προηγούμενα δύο χρόνια», ανέφερε στο τέλος της συνέντευξης του στο TASS.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS, SARAJEVOTIMES