Skip to main content

Ισραήλ: Αντικυβερνητική διαμαρτυρία στο Τελ Αβίβ – «Όχι» Νετανιάχου σε πρόωρες εκλογές

ABIR SULTAN/Pool via REUTERS

«Το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή είναι εκλογές», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ

Το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών απέρριψε εκ νέου ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, τη στιγμή που χιλιάδες Ισραηλινοί συγκεντρώθηκαν στο Τελ Αβίβ στο πλαίσιο αντικυβερνητικής διαμαρτυρίας.

Ο Νετανιάχου βλέπει τη δημοτικότητά του να πέφτει μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου που πυροδότησε τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Νετανιάχου: Αν δεν μπούμε στη Ράφα, θα χάσουμε τον πόλεμο

Αν και οι αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις έχουν υποχωρήσει σε μεγάλο βαθμό από τότε που ξεκίνησε η σύγκρουση Ισραήλ – Χαμάς, διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους του Τελ Αβίβ το βράδυ του Σαββάτου, ζητώντας εκλογές.

Σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται τοπικά μέσα ενημέρωσης, το πλήθος ήταν πολύ μικρότερο από τις μαζικές διαδηλώσεις του περασμένου έτους.

Ένας εκ των διαδηλωτών δήλωσε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ότι «είχατε την ευκαιρία σας, καταστρέψατε ό,τι μπορούσατε να καταστρέψετε. Τώρα είναι η ώρα να τα διορθώσει όλα ο λαός, όλα τα άσχημα πράγματα που κάνατε».

Από την πλευρά του, πάντως, ο Νετανιάχου δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι «το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή είναι εκλογές», προσθέτοντας ότι σε αυτή τη χρονική συγκυρία απαιτείται ενότητα.