Skip to main content

Νετανιάχου: Αν δεν μπούμε στη Ράφα, θα χάσουμε τον πόλεμο

REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε ότι δεν υπάρχει νόημα για περαιτέρω διαπραγματεύσεις, αν η Χαμάς επιμείνει στα αιτήματά της

Το Ισραήλ θα πραγματοποιήσει έφοδο στη Ράφα, στη νότια Γάζα, ακόμη και αν επιτευχθεί συμφωνία με τη Χαμάς για τους ομήρους, δήλωσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Νετανιάχου επεσήμανε ότι αν ο στρατός δεν πραγματοποιήσει επιχείρηση στη Ράφα, το Ισραήλ θα «χάσει τον πόλεμο».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο ότι έστειλε στο Κάιρο διαπραγματευτές για συνομιλίες για μια συμφωνία εκεχειρίας, όπως το ζήτησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, αλλά οι Ισραηλινοί διαπραγματευτές δεν επέστρεψαν για περαιτέρω συνομιλίες, καθώς οι απαιτήσεις της Χαμάς ήταν εκτός πραγματικότητας.

Ο Νετανιάχου είπε επιπλέον ότι δεν υπάρχει νόημα για περαιτέρω διαπραγματεύσεις, αν η Χαμάς επιμείνει στα αιτήματά της.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι μια ευρύτερη διπλωματική συμφωνία με τους Παλαιστίνιους θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο μέσω άμεσων διαπραγματεύσεων, χωρίς προϋποθέσεις.

Άκαρπες οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός του Κατάρ, Μοχάμεντ μπιν Αμπντελραχμάν Αλ- Θάνι, παραδέχθηκε σε δηλώσεις του από το Μόναχο, ότι οι συνομιλίες Ισραήλ – Χαμάς για κατάπαυση του πυρός «δεν ήταν πολύ ελπιδοφόρες τις τελευταίες ημέρες».

«Παραμένουμε πάντα αισιόδοξοι. Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να πλησιάσουμε σε μια συμφωνία», σημείωσε ο πρωθυπουργός του Κατάρ, το οποίο μεσολαβεί τους τελευταίους μήνες, μαζί με τις ΗΠΑ και την Αίγυπτο, για να τερματιστούν οι μάχες.

Διαβάστε επίσης:

Γάζα: Το Ισραήλ λέει ότι συνέλαβε 20 υπόπτους για τις επιθέσεις της Χαμάς στο νοσοκομείο Νάσερ