Skip to main content

Νιγηρία: Ένοπλοι σκότωσαν μονάρχη και απήγαγαν τη σύζυγό του

Φωτ. αρχείου

Σε εξέλιξη βρίσκεται ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας για τη σύλληψη των δραστών

Νεκρός από πυρά ενόπλων έπεσε ένας μονάρχης στη Νιγηρία, με τους δράστες της επίθεσης στη συνέχεια να απαγάγουν τη σύζυγο του θύματος.

Οι ένοπλοι εισέβαλαν στο παλάτι του Σεγκούν Αρέμου – ενός απόστρατου στρατηγού και μονάρχη – στην πολιτεία Κουάρα το βράδυ της Πέμπτης.

Αδιευκρίνιστο παραμένει ποιοι κρύβονται πίσω από τη δολοφονία του και την απαγωγή της συζύγου του, καθώς και αν ζητούν λύτρα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας για τη σύλληψη των δραστών.

Προ ημερών, περίπου 50 ομάδες της κοινωνίας των πολιτών ζήτησαν από τον πρόεδρο της Νιγηρίας, Μπόλα Τινούμπου, να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι έχουν απαχθεί από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του τον περασμένο Μάιο.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, πέντε μαθητές και τέσσερις εκπαιδευτικοί απήχθησαν στην πολιτεία Εκίτι, με τους απαγωγείς να ζητούν λύτρα 100.000 ευρώ για την απελευθέρωσή τους.

Ένας ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος απήχθη το βράδυ της Τετάρτης στο προάστιο Μπουαρί της πρωτεύουσας της Νιγηρίας, Αμπούτζα, κοντά στο σπίτι έξι κοριτσιών που είχαν απαχθεί για λύτρα τον περασμένο μήνα με τον πατέρα τους. Ένα από τα κορίτσια έπεσε νεκρό από πυρά.

Δύο κορίτσια απήχθησαν επίσης πρόσφατα σε άλλο προάστιο της Αμπούτζα, με τους απαγωγείς να ζητούν περίπου 25.000 ευρώ για την απελευθέρωσή τους.