Skip to main content

Ουκρανία: Ευχαριστίες στην ΕΕ για τα 50 δισ.

EPA/OLIVIER HOSLET

«Οι χώρες μέλη της ΕΕ για μία ακόμη φορά έδειξαν στην πράξη την αλληλεγγύη και την ενότητά τους»

Το Κίεβο, όπως ήταν αναμενόμενο, χαιρέτισε τη συμφωνία της ΕΕ για την παροχή 50 δισ. στη χώρα (17 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις και 33 δισ. ευρώ σε δάνεια), κάνοντας λόγο για «συνεισφορά» στην «κοινή νίκη» απέναντι στη Ρωσία.

«Είναι πολύ σημαντικό ότι η απόφαση ελήφθη και από τους 27 ηγέτες, γεγονός που αποδεικνύει για άλλη μια φορά την ισχυρή ενότητα της ΕΕ», έγραψε στο Twitter, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Η συνεχιζόμενη οικονομική στήριξη της ΕΕ προς την Ουκρανία θα ενισχύσει τη μακροπρόθεσμη οικονομική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα, η οποία δεν είναι λιγότερο σημαντική από τη στρατιωτική βοήθεια και την πίεση των κυρώσεων στη Ρωσία», πρόσθεσε.

«Οι χώρες μέλη της ΕΕ για μία ακόμη φορά έδειξαν στην πράξη την αλληλεγγύη και την ενότητά τους βοηθώντας τον ουκρανικό λαό να αντέξει τον πόλεμο», έγραψε ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμιχάλ στο Χ. «Κάθε μία από τις ψήφους σας αποτελεί σημαντική συνεισφορά στην κοινή μας νίκη», τόνισε.

Αφού κάμφθηκαν οι αντιστάσεις του Ούγγρου Πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, η Ουκρανία θα λάβει τη βοήθεια των 50 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου.