Skip to main content

ΕΕ: «Παζάρια» με τον Όρμπαν σε συνάντηση πριν τη Σύνοδο – Καθυστέρηση 1μισης ώρας στην έναρξη των εργασιών

EPA/ZOLTAN FISCHER/HUNGARIAN PRIME MINISTER’S PRESS OFFICE/HANDOUT HUNGARY OUT

«Πυρετός» διαβουλεύσεων στις Βρυξέλλες

Συνάτηση με τον Βίκτορ Όρμπαν είχαν για πάνω από 1μιση ώρα, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Εμανουέλ Μακρόν, η Τζόρτζια Μελόνι και ο Όλαφ Σολτς, με πρωτοβουλία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

«Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Οι διαβουλεύσεις είναι σε εξέλιξη», γράφει σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ» ο Σαρλ Μισέλ. Η ανάρτηση συνοδεύεται από μία φωτογραφία με όλους τους ηγέτες που μετέχουν στη συνάντηση, γύρω από ένα οβάλ τραπέζι.

Η συνάντηση με τον Όρμπαν όμως, δεν έμεινε σε αυτό το ολιγομελές γκρουπ. Επεκτάθηκε σε μίνι συζήτηση με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε, τον Πολωνό ομόλογό του Ντόναλντ Τουσκ και τον Αλεξάντερ ντε Κρόου.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το Politico έχουν δημιουργηθεί μίνι-ομάδες διαβουλεύσεων και η Σύνοδος δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, ήταν να αρχίσει στις 10 (ώρα Βελγίου, 11 ώρα Ελλάδος)

Οι ηγέτες της ΕΕ συγκεντρώνονται στις Βρυξέλλες την Πέμπτη για να συζητήσουν ένα σωσίβιο 50 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ουκρανία. Το πακέτο βοήθειας υποστηρίζεται από κάθε ηγέτη της ΕΕ πλην ενός…

Διαβάστε ακόμη

Σύνοδος Κορυφής EE: Μητσοτάκης και ντε Κρόου οι μόνοι που αναφέρθηκαν στους αγρότες