Skip to main content

Tesla: Ανακαλεί σχεδόν 200.000 αυτοκίνητα στις ΗΠΑ

Η τελευταία ανάκληση της Tesla ακολουθεί μια ανάκληση ρεκόρ τον περασμένο μήνα

Σχεδόν 200.000 αυτοκίνητα ανακαλεί η Tesla στις ΗΠΑ εξαιτίας μιας «αστάθειας λογισμικού» που εμπόδιζε την εμφάνιση της εικόνας της κάμερας οπισθοπορείας, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA).

Η αμερικανική υπηρεσία ανέφερε σε μια ενημέρωση για την ανάκληση στον ιστότοπό της ότι η Tesla ανακαλεί ορισμένα οχήματα Model S, X και Y του 2023 που είναι εξοπλισμένα με την πλήρη αυτοκίνηση 4.0, το σύστημα λογισμικού χωρίς οδηγό της εταιρείας, λόγω του σφάλματος λογισμικού.

Οι μετοχές της Tesla σημείωσαν ελαφρά άνοδο κατά την προσυνεδριακή διαπραγμάτευση της Παρασκευής.

Ο πιθανός αριθμός των αυτοκινήτων που επηρεάζονται από την ανάκληση είναι 199.575, δήλωσε η NHTSA. Ο αριθμός αναφοράς της Tesla για την ανάκληση είναι SB-24-00-002 και οι πελάτες που έχουν ερωτήσεις καλούνται να απευθυνθούν στις υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας.

Η εταιρεία έχει ήδη κυκλοφορήσει μια δωρεάν ενημέρωση λογισμικού over-the-air για τους ιδιοκτήτες για την αποκατάσταση του προβλήματος, δήλωσε η NHTSA και οι ιδιοκτήτες αναμένεται να ενημερωθούν για την ανάκληση μέσω ταχυδρομείου από τις 22 Μαρτίου.

Η τελευταία ανάκληση της Tesla ακολουθεί μια ανάκληση ρεκόρ τον περασμένο μήνα, όταν η αυτοκινητοβιομηχανία ανακάλεσε 2 εκατομμύρια οχήματα Tesla λόγω ενός ελαττωματικού συστήματος που είχε σχεδιαστεί για να διασφαλίζει ότι οι οδηγοί προσέχουν όταν χρησιμοποιούν τη λειτουργία Autopilot.

Πηγή: CNBC