Skip to main content

Βρετανία: Στο νοσοκομείο για επέμβαση στον προστάτη ο βασιλιάς Κάρολος

REUTERS/Ed Sykes

Οι δημόσιες υποχρεώσεις του 75χρονου βασιλιά θα αναβληθούν για μια σύντομη περίοδο

Σε νοσοκομείο το Λονδίνου νοσηλεύεται ο βασιλιάς Κάρολος, προκειμένου να υποβληθεί σε προγραμματισμένη επέμβαση στον προστάτη, όπως είχαν προαναγγείλει από την περασμένη εβδομάδα τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Σύμφωνα με τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, ο βασιλιάς Κάρολος πάσχει από καλοήθη υπερτροφία του προστάτη, ωστόσο θα υποβληθεί σε διορθωτική επέμβαση.

Οι δημόσιες υποχρεώσεις του 75χρονου βασιλιά θα αναβληθούν για μια σύντομη περίοδο, προκειμένου να του επιτραπεί να αναρρώσει.

Η καλοήθης υπερτροφία του προστάτη είναι συχνή σε άνδρες άνω των 50 ετών και δεν θεωρείται σοβαρή πάθηση, σύμφωνα με τον ιστότοπο του NHS, ενώ δεν σημαίνει ότι ο ασθενής παρουσιάζει αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξει καρκίνο του προστάτη.

Η επέμβαση στην οποία θα υποβληθεί ο Κάρολος είναι ένα ακόμη ιατρικό ζήτημα που αφορά μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Προηγήθηκε εκείνη της 42χρονης πριγκίπισσας της Ουαλίας Κέιτ Μίντλετον, η οποία αναρρώνει ακόμη στο νοσοκομείο έπειτα από χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε για πάθηση που δεν έχει διευκρινιστεί.

Ταυτόχρονα, η δούκισσα του Γιορκ, Σάρα Φέργκιουσον, πρώην σύζυγος του νεότερου αδελφού του Καρόλου, του πρίγκιπα Άντριου, διαγνώστηκε με μια μορφή καρκίνου του δέρματος.