Skip to main content

Γαλλία: Νεκρή και η κόρη της 30χρονης στο τροχαίο στο αγροτικό μπλόκο

Το ΙΧ που εμβόλισε το οδόφραγμα EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Κρατούνται οι επιβάτες του ΙΧ - Έρευνα για ανθρωποκτονία από πρόθεση ξεκίνησε η Εισαγγελία

Το 14χρονο κορίτσι που χτυπήθηκε από όχημα, το οποίο εμβόλισε αγροτικό μπλόκο στη Γαλλία, φέρεται να υπέκυψε στα τραύματά του.

Το 14χρονο κορίτσι είχε τραυματιστεί σοβαρά στο ατύχημα που στοίχισε τη ζωή στη μητέρα της νωρίς σήμερα το πρωί σε οδόφραγμα στην περιοχή Αριέζ (Ariège). Ο πατέρας της, ο οποίος τραυματίστηκε επίσης, νοσηλεύεται στην εντατική. Την είδηση αναμετέδωσε η Le Figaro, αν και οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες.

Ο πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ εξέφρασε τη θλίψη του για το δυστύχημα.

Για την υπόθεση, έχει ξεκινήσει έρευνα για «ανθρωποκτονία από πρόθεση» και «βαριά σωματική βλάβη», ανακοίνωσε η εισαγγελία της Foix σε δελτίο Τύπου.

Ο εισαγγελέας πρόσθεσε ότι ο οδηγός του οχήματος βρέθηκε αρνητικός σε έλεγχο αλκοόλ και ναρκωτικών. Οι τρεις επιβαίνοντες στο όχημα τέθηκαν υπό κράτηση.

Οι Γάλλοι αγρότες πραγματοποιούν εδώ και αρκετές ημέρες διαδηλώσεις  -κυρίως με αποκλεισμούς δρόμων και μηνύματα στα μέσα ενημέρωσης-ζητώντας την λήψη μέτρων που κυμαίνονται από την απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών έως την ταχύτερη αποζημίωση σε περίπτωση καταστροφών.

Οι συζητήσεις με την κυβέρνηση του Γκαμπριέλ Ατάλ παραμένουν αδιέξοδες και ενώ ξεκινά η συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών για τον τομέα.

Με πληροφορίες από Le Figaro