Skip to main content

ΗΠΑ: Αποχωρεί ο ΝτεΣάντις από την κούρσα των Ρεπουμπλικανών

REUTERS/Cheney Orr/File Photo

Μόνο η Νικι Χέιλι εμπόδιο για τον Τραμπ

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις ανέστειλε την Κυριακή, δύο μόλις ημέρες πριν από τις προκριματικές εκλογές στο Νιου Χάμσαϊρ, την προεκλογική του εκστρατεία για την προεδρία και υποστήριξε τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Η αποχώρησή του σηματοδοτεί μια θεαματική κατάρρευση για έναν υποψήφιο που κάποτε θεωρούνταν ότι είχε πιθανότητες ακόμη και να να εκθρονίσει τον κ. Τραμπ στην κούρσα των Ρεπουμπλικανών.

Η αποχώρησή του από την κούρσα αφήνει τη Νίκι Χέιλι, την πρώην κυβερνήτη της Νότιας Καρολίνας, ως την τελευταία αντίπαλο του κ. Τραμπ που… στέκεται όρθια.

Ο ΝτεΣάντις υπέστη πανωλεθρία 30 μονάδων από τον Τραμπ στην Αϊόβα την περασμένη Δευτέρα, οπότε γιατί να συνεχίσει; Την Κυριακή, έδωσε την απάντησή του, αναγνωρίζοντας ότι δεν είχε νόημα να συνεχίσει να παλεύει.

«Αναστέλλω σήμερα την εκστρατεία μου», δήλωσε ο κ. DeSantis σε βίντεο που αναρτήθηκε αφού οι New York Times ανέφεραν ότι αναμενόταν να εγκαταλείψει την κούρσα. Πρόσθεσε: «Ο Τραμπ είναι ανώτερος από τον σημερινό εν ενεργεία πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Υποσχέθηκα να υποστηρίξω τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων και θα τηρήσω αυτή την υπόσχεση. Έχει την υποστήριξή μου γιατί δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στην παλιά ρεπουμπλικανική φρουρά του παρελθόντος».

Με πληροφορίες από New York Times