Skip to main content

«Δολοφονία με τη βαλίτσα»: 26 χρόνια φυλάκιση σε Αμερικανίδα για τον θάνατο της μητέρας της

Η 18χρονη το 2014 Μακ, η οποία ήταν τότε έγκυος, συνεργάστηκε με τον φίλο της Τόμι Σάφερ για να σκοτώσουν τη μητέρα της

Μια Αμερικανίδα, η οποία ήταν συνεργός στη δολοφονία της μητέρας της κατά τη διάρκεια διακοπών το 2014 στο Μπαλί, καταδικάστηκε σε 26 χρόνια φυλάκισης στις ΗΠΑ.

Η 28χρονη σήμερα Χέδερ Μακ είχε καταδικαστεί στην Ινδονησία το 2015 σε 10 χρόνια φυλάκισης, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερη το 2021.

Ακολούθως, συνελήφθη εκ νέου όταν έφτασε στις ΗΠΑ, κατηγορούμενη για συνωμοσία που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο Αμερικανού υπηκόου.

Η Μακ ήταν προφυλακισμένη για δύο χρόνια σε φυλακή του Σικάγο για την υπόθεση, η οποία έγινε γνωστή ως η «δολοφονία με τη βαλίτσα».

Η 18χρονη το 2014 Μακ, η οποία ήταν τότε έγκυος, συνεργάστηκε με τον φίλο της Τόμι Σάφερ για να σκοτώσουν τη μητέρα της, Σίλα Φον Βίσε Μακ, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στα 1,5 εκατ. δολάρια που βρίσκονταν σε τραπεζικό λογαριασμό της.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, η Μακ κάλυψε το στόμα της μητέρας της ενώ ο Σάφερ –ο οποίος παραμένει φυλακισμένος στην Ινδονησία- τη χτύπησε στο κεφάλι με ένα μπολ, τραυματίζοντάς τη θανάσιμα.

Εν συνεχεία, τοποθέτησαν τη σορό μέσα σε μια βαλίτσα, την οποία άφησαν στο πορτμπαγκάζ ενός ταξί.

Έπειτα από κάποιες ώρες, ο οδηγός ειδοποίησε την αστυνομία και το ζευγάρι εντοπίστηκε αργότερα σε άλλο ξενοδοχείο στο Μπαλί.

Η Μακ αρχικά δήλωσε αθώα για τις κατηγορίες που ασκήθηκαν σε βάρος της στις ΗΠΑ, ωστόσο τελικά συνεργάστηκε με τις αρχές, αποδεχόμενη τον συμβιβασμό για μία μικρότερη σχετικά ποινή.

Ο αδερφός του θύματος, Μπιλ Βίσε, ζήτησε από το δικαστήριο να επιβάλει τη μέγιστη δυνατή ποινή, υποστηρίζοντας ότι η Μακ δεν έχει μετανιώσει για το έγκλημα. «Αν ήταν στο χέρι μου, θα περνούσε το υπόλοιπο της ζωής της πίσω από τα κάγκελα» δήλωσε.