Skip to main content

Ιαπωνία: Ελαφριά σύγκρουση αεροπλάνων σε αεροδρόμιο – Δεν υπάρχουν τραυματισμοί

Φωτ. αρχείου: REUTERS/Brian Snyder

Σύμφωνα με ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί σε κανένα από τα αεροπλάνα

Δύο αεροπλάνα, τα οποία ανήκουν στην Korean Air Lines και την Cathay Pacific Airways, συγκρούστηκαν ελαφρά στο αεροδρόμιο New Chitose στο νησί Χοκάιντο της Ιαπωνίας, δήλωσε αξιωματούχος της Korean Air.

Στην περιοχή επικρατούν συνθήκες παγετού, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Το περιστατικό συνέβη όταν ένα όχημα χειρισμού εδάφους, το οποίο έσπρωχνε το αεροπλάνο της Korean Air προς τα πίσω πριν από την αναχώρηση, γλίστρησε λόγω του χιονιού στο έδαφος, με αποτέλεσμα το αριστερό φτερό του αεροπλάνου να βρει στο δεξί φτερό της ουράς του αεροπλάνου της Cathay Pacific, δήλωσε ο αξιωματούχος της Korean Air.

Σύμφωνα με ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί σε κανένα από τα αεροπλάνα.

Στο αεροπλάνο της Korean Air επέβαιναν 289 ταξιδιώτες και μέλη πληρώματος, δήλωσε αξιωματούχος της αεροπορικής εταιρείας.

Στο αεροσκάφος της Cathay Pacific δεν υπήρχαν επιβάτες.

Ιαπωνία: Η στιγμή που το αεροπλάνο της Japan Airlines κόβεται στα 2 στο αεροδρόμιο του Τόκιο (βίντεο)

Προ δύο εβδομάδων, αεροπλάνο της Japan Airlines είχε συγκρουστεί με μικρότερο αεροπλάνο της ακτοφυλακής κατά τη διαδικασία προσγείωσης στο αεροδρόμιο Χανέντα της πρωτεύουσας της Ιαπωνίας, Τόκιο.

Από τη σύγκρουση των δύο αεροσκαφών έχασαν τη ζωή τους πέντε από τους έξι επιβαίνοντες στο αεροσκάφος της ακτοφυλακής, το οποίο επρόκειτο να μεταφέρει βοήθεια στους σεισμόπληκτους της δόνησης των 7,6 Ρίχτερ.

Έπειτα από εκείνο το συμβάν, η Ιαπωνία ανακοίνωσε την ενίσχυση των διαδικασιών ελέγχου της αεροπορικής κυκλοφορίας.