Skip to main content

Χούθι: 73 επιδρομές από ΗΠΑ και Βρετανία στην Υεμένη- 5 νεκροί

US Central Command via X/Handout via REUTERS

Στους 6 οι τραυματίες

Οι αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ και της Βρετανίας εναντίον στόχων των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη στη διάρκεια της νύχτας άφησαν πέντε νεκρά μέλη της ομάδας, υποστήριξε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των φιλοϊρανών ανταρτών Γιαχία Σαρί. Σύμφωνα με τον ίδιο, στις επιδρομές τραυματίστηκαν επίσης έξι άτομα.

«Οι επιδρομές οδήγησαν στο θάνατο πέντε μαρτύρων και στον τραυματισμό άλλων έξι από τις ένοπλες δυνάμεις μας», έγραψε σε ανάρτησή του στο X.

Μιλώντας επίσης σε τηλεοπτική εκπομπή, χαρακτήρισε τις επιθέσεις ως «κατάφωρη πράξη επιθετικότητας», προσθέτοντας ότι σημειώθηκαν συνολικά 73 επιδρομές.

Μετά τη πλήγματα, οι σίιτες αντάρτες διαμηνύουν ότι θα απαντήσουν στις επιδριμές και πως Ηνωμένες Πολιτείες και Βρετανία έκαναν μεγάλο λάθος, «τη μεγαλύτερη ανοησία στην ιστορία τους», όπως είπε χαρακτηριστικά ο ανώτερος αξιωματούχος των Χούθι Μοχάμεντ Αλ Μπουχαΐτι.

«Οποιοδήποτε χτύπημα εναντίον μας θα έχει σαφώς απάντηση, χωρίς την παραμικρή αμφιβολία, με κάθε δύναμη και αποφασιστικότητα, και η περιοχή θα είναι στα πρόθυρα κλιμάκωσης, το τέλος της οποίας κανείς δεν γνωρίζει», ανέφερε από την πλευρά του στο Newsweek ο Νασρεντίν Αμέρ, αναπληρωτής γραμματέας πληροφοριών των Χούθι.

«Οποιοδήποτε χτύπημα εναντίον μας δεν έχει καμία δικαιολογία», πρόσθεσε, «καθώς είναι μόνο προς υποστήριξη του Ισραήλ για να συνεχίσει να σκοτώνει τον καταπιεσμένο παλαιστινιακό λαό».