Skip to main content

Κορωνοϊός – Ισπανία: Επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε νοσοκομεία

Γυναίκα με μάσκα στη Μαδρίτη, 10/1/24/ Φωτ. REUTERS/Susana Vera

«Είναι κοινή λογική», ανέφερε η Ισπανίδα υπουργός Υγείας Μόνικα Γκαρθία

Υποχρεωτική καθίσταται από σήμερα η χρήση προστατευτικής μάσκας σε νοσοκομεία και άλλες δομές Υγείας σε όλη την Ισπανία, λόγω της έξαρσης μολύνσεων από γρίπη και από Covid-19.

«Είναι κοινή λογική», ανέφερε σύμφωνα με το Reuters η Ισπανίδα υπουργός Υγείας Μόνικα Γκαρθία, τονίζοντας πως «πρέπει να προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους ανθρώπους».

Το υπουργείο Υγείας έδωσε εντολή για τη χρήση μάσκας σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας και συνέστησε τη χρήση μάσκας σε ιδιωτικές κλινικές, φαρμακεία και άλλες ιατρικές εγκαταστάσεις.

Αρκετές ισπανικές περιφέρειες είχαν ήδη εκδώσει την περασμένη εβδομάδα εντολή προς ασθενείς, επισκέπτες και το προσωπικό νοσοκομείων να φορούν μάσκες. Η κεντρική κυβέρνηση πρότεινε τη Δευτέρα να επεκταθεί το μέτρο σε πανεθνικό επίπεδο.

Η Ισπανία ήταν μια από τις τελευταίες χώρες της Ευρώπης που κατήργησε την υποχρεωτική χρήση μάσκας στο πλαίσιο των μέτρων ενάντια στην πανδημία Covid-19. Η χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς ήταν υποχρεωτική μέχρι τον Φεβρουάριο του 2023, ενώ σε δομές υγείας και φαρμακεία ήταν υποχρεωτική μέχρι τον Ιούλιο.

Ελλάδα: Νέα εκστρατεία για τον εμβολιασμό – Διαγράφονται τα πρόστιμα σε ανεμβολίαστους ηλικιωμένους

Ο ετήσιος εμβολιασμός έναντι του Covid σώζει ζωές και θα πρέπει, όπως συμβαίνει και με το εμβόλιο της γρίπης, να γίνει μία ρουτίνα. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλησε να στείλει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας της Ελλάδας, ενημερώνοντας για την εξέλιξη του ιού. Μεταξύ άλλων το υπουργείο θα προωθήσει νέα εκστρατεία ενημέρωσης για το εμβόλιο.

«Η πολιτική και ιδεολογική μάχη για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού πρέπει να σταματήσει εδώ. Το υπουργείο Υγείας θα προωθήσει μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης για τα οφέλη του εμβολιασμού» σημείωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. Στο πλαίσιο της συμφιλίωσης και της λήξης της σύγκρουσης, όπως είπε, θα προωθηθεί ρύθμιση για να διαγραφούν τα πρόστιμα σε ηλικιωμένους, που δεν είχαν εμβολιαστεί.

Κορωνοϊός: Νέα εκστρατεία για τον εμβολιασμό – Διαγράφονται τα πρόστιμα σε ανεμβολίαστους ηλικιωμένους