Skip to main content

Ιαπωνία: Νέος σεισμός 6 Ρίχτερ

Φωτ. GZF

Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι λόγω του σεισμού

Σεισμός μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε ανοικτά των δυτικών ακτών της κεντρικής Ιαπωνίας, στην ευρύτερη περιοχή όπου σημειώθηκε ο ισχυρός σεισμός των 7,6 Ρίχτερ την Πρωτοχρονιά.

Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι λόγω του νέου σεισμού, ο οποίος έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην κεντρική Ιαπωνία.

Το επίκεντρο του σεισμού, ο οποίος σημειώθηκε λίγο πριν από τις 18:00 τοπική ώρα (11:00 ώρα Ελλάδος), εντοπίζεται σε απόσταση περίπου 60 χιλιομέτρων δυτικά του νησιού Σάντο.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε τμήμα της ακτής της Θάλασσας της Ιαπωνίας και κυρίως στην ίδια ζώνη που επλήγη από τον σεισμό της Πρωτοχρονιάς.

Πάνω από 200 οι νεκροί του σεισμού της Πρωτοχρονιάς

Στους 202 ανήλθαν οι νεκροί από τον σεισμό που έπληξε την την κεντρική Ιαπωνία την Πρωτοχρονιά, σύμφωνα με νέο απολογισμό που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τις αρχές του νομού Ισικάουα, που επλήγη από το χτύπημα του Εγκέλαδου.

Ο αριθμός των αγνοουμένων μειώθηκε ταυτόχρονα σε 102 άτομα, από 120 που ήταν σύμφωνα με τα προηγούμενα στοιχεία. Η πλειονότητα των αγνοουμένων εντοπίζεται στην Ουατζίμα, μια από τις πόλεις που επλήγησαν πιο σφοδρά από την καταστροφή, στη χερσόνησο Νότο, στις ακτές της Θάλασσας της Ιαπωνίας.

Διαβάστε επίσης:

Ιαπωνία: Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων από τον σεισμό των 7,5 Ρίχτερ – Στους 202 οι νεκροί

Φιλιππίνες: Σεισμός 7,1 βαθμών