Skip to main content

Ιράν: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις πολύνεκρες επιθέσεις

WANA (West Asia News Agency) via REUTERS

Σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό, στις εκρήξεις έχασαν τη ζωή τους 84 άνθρωποι

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανέλαβε την ευθύνη για τις δύο εκρήξεις που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 84 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες ακόμη, κατά τη διάρκεια τελετής στην πόλη Κερμάν του Ιράν στη μνήμη του στρατηγού των Φρουρών της Επανάστασης Κασέμ Σολεϊμανί, ο οποίος είχε σκοτωθεί από αμερικανικό drone το 2020.

Μέσω του Telegram, η τζιχαντιστική οργάνωση ανέφερε πως δύο από τα μέλη της «πυροδότησαν ζώνες με εκρηκτικά» εν μέσω «μιας μεγάλης συγκέντρωσης αποστατών, κοντά στον τάφο του ηγέτη τους “Κάσεμ Σολεϊμανί” χθες, στο Κερμάν, στο νότιο Ιράν».

Ιρανοί αξιωματούχοι είχαν χαρακτηρίσει εξαρχής «τρομοκρατικές».

Νωρίτερα, το Ιράν αναθεώρησε προς τα κάτω τον αριθμό των θυμάτων. Σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό, στις εκρήξεις έχασαν τη ζωή τους 84 άνθρωποι. Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 103 νεκρούς.

Όπως εξήγησαν οι ιρανικές αρχές, διαπιστώθηκε ότι ορισμένα ονόματα είχαν διπλοπεραστεί στη λίστα θυμάτων ενώ άλλα λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων που υπέστησαν καταγράφηκαν ως νεκροί από τις υγειονομικές αρχές.

Πολλοί από τους τραυματίες παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση, επομένως ο αριθμός των νεκρών θα μπορούσε να αυξηθεί.

Η επίθεση σημειώθηκε την ώρα που η κατάσταση στη Μέση Ανατολή είναι τεταμένη μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Γάζα και μία ημέρα έπειτα από πλήγμα στη Βηρυτό που κόστισε τη ζωή στον δεύτερο στην ιεραρχία της Χαμάς, Σάλεχ αλ-Αρούρι.

Διαβάστε επίσης:

Θα καταπιούν πάλι οι ΗΠΑ το πικρό χάπι;

Ισραήλ: Ήταν πίσω από τις πολύνεκρες εκρήξεις στο Ιράν;