Skip to main content

Σεισμός στην Ιαπωνία: Προειδοποιήσεις για κατολισθήσεις και μετασεισμούς- Στους 62 οι νεκροί

Kyodo via REUTERS

Πάνω από 300 τραυματίες- 20 σε σοβαρή κατάσταση

Συνεχίζονται οι προσπάθειες των ομάδων διάσωσης στην Ιαπωνία, αναζητώντας επιζώντες στα συντρίμμια που άφησε το πέρασμα του ισχυρού σεισμού που έπληξε την κεντρική χώρα την Δευτέρα.

Την ίδια ώρα οι αρχές προειδοποιούν για κατολισθήσεις και ισχυρές βροχοπτώσεις μετά τον σεισμό, ενώ αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών.

Ο απολογισμός των θυμάτων του πολύ ισχυρού σεισμού αυξήθηκε στους 62 νεκρούς, κατά νεότερη καταμέτρηση που δημοσιοποιήθηκε από τις αρχές.

Αξιωματούχος στον νομό Ισικάουα, που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο αλλά δεν θέλησε να κατονομαστεί, αναφέρθηκε σε «62 νεκρούς» και πάνω από 300 τραυματίες, περίπου 20 από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 55 νεκρούς. Ο αριθμός των νεκρών πάντως αναμένεται να αυξηθεί καθώς οι διασώστες προσπαθούν να συνεχίσουν το έργο τους παρά τους μετασεισμούς και τις κακές καιρικές συνθήκες.

Πάνω από 31.800 άνθρωποι φιλοξενούνται σε καταφύγια. Τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι δεκάδες χιλιάδες σπίτια έχουν καταστραφεί.