Skip to main content

Γαλλία: Συνελήφθη ως δράστης της οικογενειακής τραγωδίας ο 33χρονος σύζυγος-πατέρας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS/Pascal Rossignol/File Photo

Ο συλληφθείς ήταν γνωστός για ενδοοικογενειακή βία, ενώ φέρεται να αντιμετωπίζει και ψυχιατρικά προβλήματα

Στη σύλληψη του 33χρονου καταζητούμενου για τη στυγερή δολοφονία των τεσσάρων ανήλικων παιδιών του και της συζύγου χθες το βράδυ στην πόλη Μο, ανατολικά του Παρισιού στη Γαλλία, έφθασε η αστυνομία, που τον εντόπισε το πρωί στο σπίτι του πατέρα του, στην κοντινή πόλη Σεβράν.

Γαλλία: Τα πτώματα μίας μητέρας και 4 παιδιών βρέθηκαν σε διαμέρισμα

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Θωμαΐς Παπαϊωάννου, σε δηλώσεις του ο εισαγγελέας της πόλης Ζαν-Μπατίστ Μπλαντιέ ενημέρωσε πως ο συλληφθείς ήταν γνωστός για ενδοοικογενειακή βία, ενώ και οι γείτονες κάνουν λόγο για ψυχιατρικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

ALPHA TV

Για την ώρα είναι αδιευκρίνιστα τα κίνητρα του πενταπλού φονικού, με θύματα τέσσερα παιδιά ηλικίας από 9 μηνών έως και 10 ετών, και της γυναίκας, που χτυπήθηκαν με μαχαίρι. Στον δράστη αναμένεται να γίνει και ψυχιατρική εξέταση.

Από το 2017 ο 33χρονος παρακολουθείτο για ψυχιατρικές διαταραχές και κατάθλιψη. Στην οικία του βρέθηκαν συνταγές για ηρεμιστικά.

Από την έρευνα αποκαλύφθηκε παρελθόν ενδοοικογενειακής βίας μεταξύ του 33χρονου άνδρα και της 35χρονης γυναίκας που έγιναν ζευγάρι πριν από 14 χρόνια και παντρεύτηκαν τον Οκτώβριο του 2023. Τον Νοέμβριο του 2019, ο πατέρας είχε μαχαιρώσει τη σύζυγό του στην ωμοπλάτη, ενώ εκείνη διένυε τον πρώτο μήνα της εγκυμοσύνης της. Το θύμα, γεννηθείσα στην Αϊτή, είχε αρνηθεί να καταθέσει μήνυση και είχε δηλώσει πως δεν επιθυμούσε τη βοήθεια από μια οργάνωση παροχής βοήθειας σε θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Για το συμβάν ξεκίνησε έρευνα και ο σύζυγος είχε τεθεί υπό κράτηση προτού νοσηλευτεί σε ψυχιατρείο. Ο ίδιος υποστήριζε πως δεν ήθελε να κάνει κακό στη σύντροφό του που αγαπούσε. Η υπόθεση είχε τεθεί στο αρχείο λόγω ψυχιατρικής αναπηρίας.

Σημειώνεται πως είναι η τρίτη φορά το τελευταίο δίμηνο στη Γαλλία με ανάλογες οικογενειακές τραγωδίες. Στις άλλες δύο από τρία παιδιά σε κάθε περίπτωση και οι μητέρες τους έχασαν τη ζωή τους από τα χέρια του πατέρα-συζύγου τους.