Skip to main content

Μπάιντεν: «Δεν είμαι σίγουρος ότι θα ήμουν υποψήφιος» το 2024, αν έλειπε ο Τραμπ

REUTERS/Leah Millis

Οι Δημοκρατικοί «δεν μπορούν να τον αφήσουν να κερδίσει»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Τρίτη ότι δεν είναι σίγουρος ότι θα έθετε εκ νέου υποψηφιότητα διεκδικώντας μια δεύτερη θητεία στις προεδρικές εκλογές του 2024, εάν ο προκάτοχός του Ντόναλντ Τραμπ δεν ήταν υποψήφιος.

Οι δηλώσεις του έγιναν κατά τη διάρκεια συνάντησης με δωρητές του Δημοκρατικού Κόμματος κοντά στη Βοστώνη, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, και, σύμφωνα με πηγές του CNN, αιφνιδίασε ανώτερους αξιωματούχους και συμβούλους της εκστρατείας του Μπάιντεν.

«Αν ο Τραμπ δεν ήταν υποψήφιος, δεν είμαι σίγουρος ότι θα ήμουν υποψήφιος», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι οι Δημοκρατικοί «δεν μπορούν να τον αφήσουν να κερδίσει».

Συνδέει έτσι την επανεκλογή του με την αποτροπή της επιστροφής του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, κάτι που αποτέλεσε «κλειδί» για την προεκλογική του εκστρατεία στις εκλογές του 2020 και θα μπορούσε να ενισχύσει τις πιθανότητές του στις εκλογές του 2024.

Ο Τραμπ είναι επί του παρόντος το φαβορί για τις προκριματικές εκλογές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, καθώς βρίσκεται μπροστά από τους αντιπάλους του Ρον ΝτεΣάντις και Νίκι Χέιλι, σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις. Αποδεικνύεται επίσης δυνατός αντίπαλος για τον Μπάιντεν.

Κληθείς να σχολιάσει ο Τραμπ, είπε: «Νομίζω ότι κάποιος του έδωσε βήμα, σκέφτηκαν ότι θα ακουγόταν καλό».