Skip to main content

Ουκρανία: «Ακλόνητη η στήριξη του ΝΑΤΟ», επαναλαμβάνει ο Στόλτενμπεργκ

©ΝΑΤΟ

Συνάντηση του ΓΓ της Συμμαχίας με τον Ουκρανό ΥΠΑΜ

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ υποδέχθηκε στις Βρυξέλλες τον Ρουστέμ Ουμέροφ, Ουκρανό υπουργό Άμυνας, προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο του πολέμου.

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, επανέλαβε την ακλόνητη υποστήριξη της Συμμαχίας στο Κίεβο, σε μια περίοδο όπου και το διεθνές ενδιαφέρον έχει ατονήσει και οι ίδιοι οι Ουκρανοί το διαπιστώνουν αυτό και ανησυχούν.

«ε τον χειμώνα να αναμένεται να περιπλέξει τις μάχες, ο κ. Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι οι Σύμμαχοι έχουν δεσμευτεί να ενισχύσουν την πολιτική και πρακτική υποστήριξη προς την Ουκρανία καθώς αμύνεται ενάντια στη ρωσική εισβολή», αναφέρει ανακοίνωση του ΝΑΤΟ. Ο Γ.Γ. επανέλαβε, επίσης, ότι το ΝΑΤΟ θα παράσχει μακροπρόθεσμη υποστήριξη στην Ουκρανία για να καταστήσει τις δυνάμεις της Ουκρανίας πλήρως διαλειτουργικές εντός του ΝΑΤΟ και να τις φέρει ακόμη πιο κοντά στη Συμμαχία.

Στη συνάντηση συζητήθηκε και η πορεία της Ουκρανίας προς την ένταξη στο ΝΑΤΟ και οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειές της. Ο Γενς Στόλτενμπεργκ επανέλαβε ότι η Ουκρανία θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ όταν συμφωνήσουν όλοι οι Σύμμαχοι και όταν εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις.

Η συνάντηση Στόλτενμπεργκ-Ουμέροφ ακολουθεί τη συνεδρίαση του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ουκρανίας σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών την περασμένη Τετάρτη 29 Νοεμβρίου. Ο κ. Στόλτενμπεργκ είχε προηγουμένως συναντηθεί με τον Ουμέροφ στο Κίεβο τον Σεπτέμβριο και κατά τη συνάντηση των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ τον Οκτώβριο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AP, Reuters

Διαβάστε ακόμη

Λευκός Οίκος: Η χρηματοδότηση για την Ουκρανία θα εξαντληθεί μέχρι το τέλος του έτους