Skip to main content

Επίθεση στο Παρίσι: Έρευνα ξεκινά η γερμανική εισαγγελία

REUTERS/Stephanie Lecocq

«Ξεκινήσαμε έρευνα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας, που εδρεύει στην Καρλσρούη

Η γερμανική εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα για την επίθεση στο Παρίσι όπου ένας νεαρός ισλαμιστής Γάλλος, ο οποίος έπασχε από ψυχιατρικές διαταραχές, δολοφόνησε με μαχαίρι έναν Γερμανοφιλιππινέζο τουρίστα και τραυμάτισε δύο ακόμη άτομα, το Σάββατο το βράδυ κοντά στη γέφυρα Μπιρ Χακίμ, στο 15ο διαμέρισμα

«Ξεκινήσαμε έρευνα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας, που εδρεύει στην Καρλσρούη (νοτιοδυτικά) και ειδικεύεται σε υποθέσεις τρομοκρατίας, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες του Spiegel.

Η γερμανική έρευνα, που δικαιολογείται από τη γερμανική υπηκοότητα του θύματος, θα διεξαχθεί παράλληλα με τη γαλλική έρευνα που έχει ανατεθεί στην εθνική αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Χθες, Κυριακή, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε «συγκλονισμένος από την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι».

Η επίθεση έγινε στις 21.30 το βράδυ στην Quai de Grenelle, κοντά στον Πύργο του Άιφελ. Ο Αρμάν Ρατζαμπούρ-Μιγιαντοάμπ, ένας 26χρονος Γαλλοϊρανός, συνελήφθη μετά την επίθεση. Ο ίδιος ήταν γνωστός στις αρχές και είχε ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος. Είχε καταδικαστεί το 2016 σε τετραετή φυλάκιση επειδή σχεδίαζε να εξαπολύσει επίθεση, όπως αποκάλυψε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών.