Skip to main content

Γάζα: Διακόπηκε η είσοδος της ανθρωπιστικής βοήθειας

REUTERS/Fadi Shana

Πάνω από 60 θάνατοι από τη λήξη της ανακωχής, σύμφωνα με τη Χαμάς

Διακόπηκε η είσοδος ανθρωπιστικής βοήθειας και καυσίμων από το πέρασμα της Ράφα στην Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τις αιγυπτιακές πηγές ασφαλείας και αρωγής, μετά τον τερματισμό της εκεχειρίας και την επανέναρξη των συγκρούσεων.

Ο όγκος της ανθρωπιστικής βοήθειας που εισερχόταν στον παλαιστινιακό θύλακα κατά την διάρκεια της επταήμερης ανακωχής είχε αυξηθεί, αν και πηγές των φορέων αρωγής δήλωναν ότι παραμένει πολύ λιγότερη από την αναγκαία.

Η Ράφα είναι το μόνο συνοριακό πέρασμα προς την Λωρίδα της Γάζας που δεν βρίσκεται στα χέρια του Ισραήλ. Η είσοδος της ανθρωπιστικής βοήθειας από το πέρασμα αυτό ξεκίνησε στις 21 Οκτωβρίου, δύο εβδομάδες μετά την έναρξη των εχθροπραξιών.

Τα ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας προκάλεσαν «πάνω από 60 θανάτους» μετά τη λήξη της ανακωχής σήμερα το πρωί μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

«Το υπουργείο Υγείας κατέγραψε πάνω από 60 θανάτους», καθώς και «δεκάδες τραυματίες μεταξύ των αμάχων στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς», δήλωσε. Σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου, οι τραυματίες γεμίζουν τα νοσοκομεία στη Γάζα που είναι στα όρια των δυνατοτήτων τους.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ