Skip to main content

Ιερουσαλήμ: 3 νεκροί από επίθεση με αυτόματο όπλο σε στάση λεωφορείου

REUTERS/Ronen Zvulun

«Τρομοκράτες» τους χαρακτηρίζουν οι ισραηλινές αρχές - *Προσοχή - Βίντεο με ευαίσθητο περιεχόμενο

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν σοβαρά σε επίθεση με πυροβόλο όπλο σε στάση λεωφορείου στην Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της ισραηλινής αστυνομίας. Οι δύο δράστες «εξουδετερώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας και έναν περαστικό».

Όσον αφορά τα θύματα, πρόκειται για μια κοπέλα 24 ετών και μια γυναίκα 60 ετών. Περισσότερες λεπτομέρειες για το τρίτο θύμα δεν είναι ακόμη γνωστές. Όσον αφορά στους δράστες, ήταν κάτοικοι της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

https://twitter.com/war_noir/status/1730120814949736593

«Δύο τρομοκράτες που επέβαιναν σε αυτοκίνητο και ήταν οπλισμένοι ο ένας με Μ-16 και ο άλλος με πιστόλι» άνοιξαν πυρ εναντίον πολιτών που περίμεναν σε στάση λεωφορείου γύρω στις 07:40 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), δήλωσε ο διευθυντής της αστυνομίας της Ιερουσαλήμ Ντορόν Τόργκεμαν στους δημοσιογράφους από το σημείο της επίθεσης.

Μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων έχει σπεύσει στο σημείο, ενώ η αστυνομία ερευνά την περιοχή για να διασφαλίσει ότι δεν υπάρχουν συνεργάτες.

Η Magen David Adom (Mada), η ισραηλινή υπηρεσία ασθενοφόρων, διευκρίνισε ότι ο ένας νεκρός είναι «μια νεαρή γυναίκα 24 ετών».

Αρχικά η Mada είχε αναφέρει ότι η επίθεση σημειώθηκε στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, την οποία έχει προσαρτήσει το Ισραήλ, όμως στη συνέχεια διευκρίνισε ότι έγινε «στην είσοδο της Ιερουσαλήμ».

Μπεν Γκβιρ: Μέλη της Χαμάς οι δράστες

Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ δήλωσε ότι οι δύο δράστες είναι μέλη της Χαμάς και ήταν κάτοικοι της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

«Πρόκειται προφανώς για στελέχη της Χαμάς, που μιλούν εδώ με δύο φωνές, μια φωνή της λεγόμενης κατάπαυσης του πυρός και μια δεύτερη φωνή του τρόμου», είπε ο Γκβίρ, ο οποίος απευθυνόταν σε δημοσιογράφους στο σημείο της επίθεσης.

Πρόσθεσε ότι η επίθεση δείχνει τη σημασία της διανομής όπλων στους αμάχους στο Ισραήλ.

Ο Αμερικανός πρεσβευτής στο Ισραήλ Τζακ Λιου καταδίκασε την επίθεση. «Φρικτή τρομοκρατική επίθεση στην Ιερουσαλήμ σήμερα το πρωί. Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτή την ωμή βία».

Ο Ισραηλινός πρόεδρος Χέρτζογκ αναμένεται να συμμετάσχει στην COP28 στο Ντουμπάι, όπου θα έχει συνομιλίες με διπλωμάτες για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς.

Η ισραηλινή προεδρία δήλωσε ότι ο Χέρτζογκ θα πραγματοποιήσει «σειρά διπλωματικών συναντήσεων σχετικά με τη σημασία της απελευθέρωσης των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς» κατά τη διάρκεια των συνομιλιών του ΟΗΕ για το κλίμα, στις οποίες θα συμμετάσχει επίσης ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Le Figaro

Διαβάστε σχετικά

Γάζα: Παρατείνεται η εκεχειρία για ακόμη μία ημέρα