Skip to main content

Βέλγιο: Ταυτοποιήθηκε «η γυναίκα με το τατουάζ λουλούδι» – Η σορός της είχε βρεθεί προ 31 ετών

Πλέον, οι βελγικές αρχές ζητούν τη βοήθεια της κοινής γνώμης, προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες του θανάτου

Περισσότερα από 30 χρόνια μετά τον θάνατό της, ταυτοποιήθηκε «η γυναίκα με το τατουάζ λουλούδι», η σορός της οποίας είχε εντοπιστεί στον βυθό ποταμού της Αμβέρσας, στο Βέλγιο.

Όπως ανακοίνωσε η Interpol, η σορός ανήκει στη Βρετανίδα Ρίτα Ρόμπερτς, η οποία είχε φύγει για το Βέλγιο το 1992, πριν από 31 χρόνια.

Η γυναίκα αναγνωρίστηκε χάρη σε ένα «τατουάζ με μαύρο λουλούδι στον αριστερό της βραχίονα, με πράσινα φύλλα και το όνομα ‘R’Nick’ γραμμένο από κάτω», σύμφωνα με την ανακοίνωση της Interpol.

«Μέλος της οικογένειάς της στο Ηνωμένο Βασίλειο αναγνώρισε το τατουάζ στα μέσα ενημέρωσης και ειδοποίησε την Interpol και τις βελγικές αρχές, μέσω της ιστοσελίδας Identify Me», πρόσθεσε η Interpol.

Μέσω της πρωτόγνωρη αυτής εκστρατείας που ξεκίνησε τον Μάιο, η Interpol απευθύνει έκκληση στην κοινή γνώμη να συνδράμει, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι σοροί 22 γυναικών που έχουν βρεθεί εδώ και δεκαετίες στη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ολλανδία.

Στην υπόθεση της Ρίτα Ρόμπερτς, οι συγγενείς της την «ταυτοποίησαν επίσημα», διευκρίνισε η Interpol.

«Αν και ήταν εξαιρετικά δύσκολο να αποδεχθούμε τι συνέβη, είμαστε ευγνώμονες που γνωρίζουμε τι συνέβη στη Ρίτα», ανέφερε η οικογένεια σε ανακοίνωση.

Πλέον, οι βελγικές αρχές ζητούν τη βοήθεια της κοινής γνώμης, προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες του θανάτου της Ρίτα Ρόμπερτς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP