Skip to main content

Πορτογαλία: Λάθος…Αντόνιο Κόστα – Η συνωνυμία οδήγησε στην παραίτηση του πρωθυπουργού!

Το απίστευτο λάθος της Εισαγγελίας σε έρευνα για την διαφθορά

‘Ενα λάθος, από το Γραφείο του Εισαγγελέα, κατά την απομαγνητοφώνηση, τηλεφωνικής παρακολούθησης συνομιλίας μεταξύ της Λασέρντα Ματσάδο, συμβούλου της Start Campus, και του Αφόνσο Σαλέμα, διευθυντή της ίδιας εταιρείας, φέρεται να οδήγησε στην παραίτηση του Πορτογάλου πρωθυπουργού Αντόνιο Κόστα, που πυροδότησε πολιτικές εξελίξεις και πρόωρες εκλογές στις 10 Μαρτίου.

Η Μαρτσάντο, ανέφερε το όνομα «Αντόνιο Κόστα» μιλώντας για μεσολάβηση υπέρ της εταιρείας, αλλά αναφερόταν στον Αντόνιο Κόστα Σίλβα, σύμφωνα με το CNN Portugal.

Σύμφωνα με πηγές που συνδέονται με την υπεράσπιση των κατηγορουμένων, κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων των συλληφθέντων, η Εισαγγελία αναγνώρισε το λάθος.

Η παρερμηνεία προκλήθηκε  λόγω της σύντμησης του απομαγνητοφωνημένου κειμένου.

Το Σάββατο, μετά το τέλος της ανάκρισης του πελάτη του στο Campus de Justiça της Λισαβόνας, ο δικηγόρος Μαγκαλχάες ε Σίλβα δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Ντιόγο Λατσέρντα Ματσάδο “σε κανένα σημείο της συνομιλίας” “δεν επικαλέστηκε άμεσα ή έμμεσα” το όνομα του Πορτογάλου πρωθυπουργού.

Ο Αντόνιο Κόστα ανακοίνωσε την  παραίτησή του δηλώνοντας ότι «η αξιοπρέπεια για το ρόλο του πρωθυπουργού δεν είναι συμβατή με καμία υποψία για την ακεραιότητά του»,

Σημείωσε ότι  ότι φεύγει με «καθαρή συνείδηση» και ότι είναι διαθέσιμος να «συνεργαστεί με τη δικαιοσύνη», την οποία -όπως σημείωσε- εμπιστεύεται απόλυτα.

naftemporiki.gr