Skip to main content

Ισραηλινός στρατός: Βρήκαμε όπλα της Χαμάς σε σχολεία, τζαμιά και σπίτια (βίντεο)

Κατασχέθηκαν δεκάδες όπλα, στρατιωτικός εξοπλισμός και σχέδια μάχης

Οι χερσαίες δυνάμεις του Ισραήλ συνεχίζουν την επιχείρησή τους στη Λωρίδα της Γάζας εντοπίζοντας όπλα και υποδομές της Χαμάς σε διάφορες τοποθεσίες, όπως σχολεία, τζαμιά και κατοικίες μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι στρατιώτες της 401ης Ταξιαρχίας που δρουν στα περίχωρα του στρατοπέδου αλ-Σάτι εντόπισαν υποδομές της Χαμάς στο Πανεπιστήμιο Αλ Κουντς και μια κρύπτη με εκρηκτικά μέσα στο τέμενος Αμπού Μπακρ.

Τα στρατεύματα, σύμφωνα πάντα με όσα ανακοίνωσε ο στρατός του Ισραήλ, κατέσχεσαν δεκάδες όπλα, στρατιωτικό εξοπλισμό και σχέδια μάχης της Χαμάς.

Εν τω μεταξύ, στρατεύματα της 551ης Εφεδρικής Ταξιαρχίας εισέβαλαν στο σπίτι ενός ανώτερου στελέχους της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ στην περιοχή Μπέιτ Χανούν και βρήκαν κρυψώνες όπλων, συμπεριλαμβανομένων μερικών στην κρεβατοκάμαρα ενός παιδιού.

Σε άλλη επιδρομή στο Μπέιτ Χανούν, τα στρατεύματα βρήκαν ένα φρεάτιο τούνελ, υλικό πληροφοριών και όπλα, πρόσθεσε ο ισραηλινός στρατός.