Skip to main content

Συρία: Οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε αποθήκη drones στην Ιντλίμπ

Φωτογραφία αρχείου

Δεν υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με την έκταση των ζημιών, ούτε εάν υπήρξαν θύματα

Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές σε αποθήκη όπου φυλάσσονταν μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο τον υποναύαρχο Βαντίμ Κούλιτ, υποδιευθυντή του ρωσικού κέντρου συμφιλίωσης στη Συρία.

«Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις εξαπέλυσαν αεροπορική επιδρομή… εναντίον αποθήκης μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων μαχητών που συμμετείχαν στον βομβαρδισμό των θέσεων των συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων», φέρεται να δήλωσε ο Κούλιτ.

Δεν υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με την έκταση των ζημιών, ούτε εάν υπήρξαν θύματα.

Για τις επιθέσεις σε κυβερνητικές θέσεις στις επαρχίες Ιντλίμπ και Χαλέπι, ο συριακός στρατός κατηγορεί οργανώσεις ανταρτών –οι οποίες υποστηρίζει ότι είναι τζιχαντιστές. Επίσης, αρνείται πως βομβαρδίζει αδιακρίτως περιοχές όπου ζουν εκτοπισμένοι υπό τον έλεγχο αντικαθεστωτικών.

Από την άλλη, στελέχη της συριακής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι η Δαμασκός και η Μόσχα εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι η προσοχή του κόσμου έχει στραφεί στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας και κλιμακώνουν το σφυροκόπημα περιοχών όπου ζουν πάνω από 3 εκατ. άνθρωποι, κατά μεγάλο μέρος εκτοπισμένοι από άλλες συριακές περιοχές, που αρνούνται να υποταχθούν στην αυταρχική κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.