Skip to main content

Νέες απειλές Ιράν κατά ΗΠΑ: Σταματήστε τον πόλεμο, διαφορετικά θα πληγείτε σκληρά

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν. REUTERS/Mike Segar

Η Τεχεράνη θεωρεί ότι οι ΗΠΑ "εμπλέκονται στρατιωτικά" στη σύγκρουση.

“Η συμβουλή μας προς τους Αμερικανούς είναι να σταματήσουν άμεσα τον πόλεμο στη Γάζα και να εφαρμόσουν εκεχειρία, διαφορετικά θα πληγούν σκληρά”, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας του Ιράν, Μοχάμεντ Ρεζά Αστιανί, σύμφωνα το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim

Το Ιράν θεωρεί ότι οι ΗΠΑ “εμπλέκονται στρατιωτικά” στη σύγκρουση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Τεχεράνη εκτοξεύει απειλές κατά των ΗΠΑ. Στην διάσκεψη του ΟΗΕ, για την εκεχειρία ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών είχε δηλώσει ότι εάν τα αντίποινα του Ισραήλ κατά των μαχητών της Χαμάς στη Γάζα δεν σταματήσουν, τότε οι ΗΠΑ «δεν θα γλιτώσουν το πυρ».

«Οι κινήσεις του Ισραήλ ξεπέρασαν τις κόκκινες γραμμές, κάτι που μπορεί να αναγκάσει όλους να αναλάβουν δράση», έχει δηλώσει επίσης ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί .

«Τα εγκλήματα του σιωνιστικού καθεστώτος έχουν ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές, κάτι που μπορεί να αναγκάσει τους πάντες  να αναλάβουν δράση. Η Ουάσιγκτον μας ζητά να μην κάνουμε τίποτα, αλλά συνεχίζουν να παρέχουν ευρεία υποστήριξη στο Ισραήλ. Οι ΗΠΑ έστειλαν μηνύματα στον Άξονα της Αντίστασης αλλά έλαβαν ξεκάθαρη απάντηση στο πεδίο της μάχης» έγραψε χαρακτηριστικά στο X (πρώην Twitter).