Skip to main content

Επιμένει το Ισραήλ- «Δεν μπαίνουν καύσιμα στη Γάζα»

REUTERS/Stringer

Τι αναφέρουν πηγές από το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού

Καθώς ολοκληρώνεται η συνάντηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στο Τελ Αβίβ με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, πολλά ισραηλινά ΜΜΕ επικαλούνται πηγές από το γραφείο του Νετανιάχου μεταδίδοντας την είδηση ότι δεν υπάρχει αλλαγή στην απόφαση του Ισραήλ να μην επιτρέψει την είσοδο καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας.

Ορισμένα δημοσιεύματα αναφέρουν μάλιστα ότι το θέμα δεν τέθηκε καν επί τάπητος στη συνάντηση των δύο ανδρών.

Μπλίνκεν: Έχει σημασία το πώς αμύνεται το Ισραήλ

Το Ισραήλ αντιστέκεται σταθερά στην αυξανόμενη πίεση που δέχεται προκειμένου να επιτρέψει την είσοδο καυσίμων, υποστηρίζοντας ότι η τρομοκρατική ομάδα της Χαμάς λεηλατεί τις προμήθειες της Γάζας για δική της χρήση ενώ διατηρεί αποθηκευμένες προμήθειες.

Νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα ηχογράφηση μιας κλήσης στην οποία ένας αξιωματούχος Yγείας της Γάζας επιβεβαιώνει ότι η Χαμάς συγκεντρώνει καύσιμα και έχει αποθηκεύσει περισσότερα από μισό εκατομμύριο λίτρα (πάνω από 132.000 γαλόνια) στο νοσοκομείο αλ-Σίφα.

«Η Χαμάς ελέγχει το ντίζελ», ακούγεται να λέει ο υγειονομικός αξιωματούχος.

«Και οι δύο ξέρουμε τι υπάρχει κάτω από τα νοσοκομεία», απαντά ένας αξιωματικός του ισραηλινού στρατού.

Ο ισραηλινός στρατός δημοσίευσε επίσης την Τετάρτη μια κλήση που έχει υποκλέψει μεταξύ των διοικητών της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας που, όπως αναφέρει, αποδεικνύει ότι η τρομοκρατική ομάδα κλέβει καύσιμα από νοσοκομεία στον θύλακα.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό